Skip to main content

Σε απόγνωση υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης-Στάση εργασίας την Τρίτη

Οι εργαζόμενοι στο τμήμα Ανταποδοτικών Τελών του δήμου Θεσσαλονίκης προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη σε 2ωρη στάση εργασίας.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εργάζονται στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών της Διεύθυνσης  Δημοτικών Προσόδων & Πόρων.

Πρόκειται για μια από τις υπηρεσίες  του δήμου Θεσσαλονίκης που δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό δημοτών εξαιτίας των πολλών και διαφορετικών εργασιακών αντικειμένων. Οι υπάλληλοι στο συγκεκριμένο τμήμα είναι περίπου 20 και καλούνται καθημερινά να εξυπηρετήσουν πλήθος κόσμου που προσέρχεται μεταξύ άλλων για βεβαιώσεις μη οφειλής ΤΑΠ, για δηλώσεις μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, βεβαιώσεις για νέες ή επανηλεκτροδοτήσεις ακινήτων στη ΔΕΔΔΗΕ, τακτοποιήσεις μεγάλων ακινήτων.

Σύμφωνα με τους ίδιους ο χρόνος εξυπηρέτησης κάθε δημότη κυμαίνεται από 30 λεπτά έως 2 ώρες. Όπως αναφέρουν, «ο μεγάλος χρόνος αναμονής των δημοτών(2–4 ώρες), σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό υπαλλήλων, έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία εντάσεων, παραπόνων, δυσαρέσκειας και διαμαρτυριών των πολιτών και την τεράστια καθημερινή πίεση των εργαζόμενων του τμήματος δυσανάλογου με αυτόν που υφίστανται άλλοι εργαζόμενοι άλλων οργανικών μονάδων του δήμου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης έθεσε το πρόβλημα στη διοίκηση του δήμου, ενώ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο κατέθεσαν και σχετικό υπόμνημα.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο τμήμα Ανταποδοτικών Τελών του δήμου προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη σε 2ωρη στάση εργασίας από τις 8.00 έως τις 10.00.

Οι εργαζόμενοι στο ΤΑΠ ζητούν «άμεση ενίσχυση του προσωπικού με υπαλλήλους οι οποίοι θα εκπαιδευτούν και θα παραμείνουν στο Τμήμα προκειμένου να αποκτήσουν την απαιτούμενη εμπειρία που χρειάζεται για να αποδώσουν, καλύπτοντας τα υφιστάμενα κενά, καθώς και τα κενά από τις επικείμενες μετακινήσεις και συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων».

«Παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα το φαινόμενο να έρχονται στο Τμήμα άτομα που είτε είναι έτοιμα να συνταξιοδοτηθούν είτε αφού παραμείνουν για λίγους μήνες στο Τμήμα ζητούν μετακίνηση εξαιτίας των αφόρητων εργασιακών συνθηκών. Η ενίσχυση  του Τμήματος Ανταποδοτικών Τελών σε  έμψυχο δυναμικό, είναι επιτακτική προκειμένου να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις», σημειώνουν.