Skip to main content

Σε απολογία για το ντέρμπι ο Ολυμπιακός, κινδυνεύει με 4 αγωνιστικές

Κλήθηκε σε απολογία για τα όσα συνέβησαν πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του για 2 έως 4 αγωνιστικές

Μετά από Πειθαρχική Δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ο Ολυμπιακός θα κληθεί να απολογηθεί για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έξω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αυτό σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας τους από δύο μέχρι τέσσερις αγωνιστικές.

Για την ακρίβεια οι ερυθρόλευκοι έχουν κληθεί σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το άρθρο 15 παράγραφος 4β. Σε αυτό γίνεται αναφορά και για πρόστιμο που φτάνει μέχρι και τις 250.000 ευρώ. Συγκεριμένα αναφέρει: "Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική πενήντα χιλιάδων ευρώ έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές".

Τα τέσσερα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι με Καλαμάτα (Κύπελλο), Άρη, Ξάνθη και Πανιώνιο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1,2,3,4,15 4β και 25 παρ. 1,2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ".