Skip to main content

Σε αργία για απ' ευθείας αναθέσεις σε εταιρεία του πρώην δήμαρχος

Ο πρώην δήμαρχος Παιονίας κατηγορείται για απ' ευθείας αναθέσεις του δήμου σε εταιρεία της οποίας είναι και ο ίδιος μέτοχος

Γράφει ο Σαλονικιός

Την επιβολή πειθαρχικής ποινής σε βάρος του Χρήστου Γκουντενούδη, πρώην δημάρχου Παιονίας και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, εισηγείται το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο. Η εισήγηση, η οποία προβλέπει τη θέση σε αργία από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου απεστάλη προς τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Γιάννη Σάββα ο οποίος αναμένεται να κάνει αποδεκτή την εισήγηση του πειθαρχικού συμβουλίου.

Η κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο ο Γκουντενούδης είναι ότι την περίοδο 2016-2017, ενώ ήταν δήμαρχος Παιονίας, ο δήμος προχώρησε σε απ' ευθείας αναθέσεις για προμήθεια υλικών σε εταιρεία της οποίας είναι και ο ίδιος μέτοχος. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, αυτό δεν συνέβη μία, αλλά αρκετές φορές. Το πειθαρχικό συμβούλιο συγκροτείται από πέντε άτομα, τρεις εφέτες, έναν εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης και έναν εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μαδεδονίας, εν προκειμένω τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη.

Ο Γκουντενούδης είχε βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 όταν στα διοικητικά όρια του δήμου του, στην Ειδομένη, είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επιχειρούσαν να φύγουν προς τη Βόρεια Ευρώπη. Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου ηττήθηκε από τον Κώστα Σιωνίδη και όπως μου αναφέρει πηγή μου, ρόλο στην ήττα του έπαιξε και ο θόρυβος που στο μεταξύ είχε ξεσπάσει σχετικά με τις απ' ευθείας αναθέσεις.

Κεράσματα προσέφερε ο Βασίλης Γάκης

Προσήλθε καθυστερημένα στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα” Βασίλης Γάκης, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα κεφάτος. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τον πρόσφατο διορισμό του στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο Γάκης ήταν μάλιστα φορτωμένος και με διάφορα κουτιά, που περιείχαν διαφόρων ειδών κεράσματα τα οποία προσέφερε προς τους συναδέλφους του στο δημοτικό συμβούλιο, εισπράττοντας και τις ανάλογες ευχές.

Απουσίες

Από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απουσίαζαν δύο επικεφαλής παρατάξεων. Ο ένας είναι ο Νίκος Ταχιάος ο οποίος άλλωστε, σπανίως παραυρίσκεται και ακόμη σπανιότερα λαμβάνει το λόγο. Η παράταξή του εκπροσωπείται συνήθως, από τον Βασίλη Γάκη.
Απούσα ήταν όμως και η Κατερίνα Νοτοπούλου. Το βάρος της εκπροσώπησης της παράταξής της “Θεσσαλονίκη Μαζί” σήκωσαν η Ρία Καλφακάκου και η Έλλη Χρυσίδου.

Πέρασμα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έκανε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος, όπως και ο αδελφός του Διονύσης, έχουν τεθεί σε καθεστώς προσωρινής αργίας έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση με τα διαβόητα 45αρια η οποία έχει οριστεί για τον προσεχή Μάιο, εκτός εάν πάρει και νέα αναβολή. Ο Ψωμιάδης έμεινε για λίγο μέσα στην αίθουσα, συνομίλησε με τον γενικό γραμματέα του δήμου Μίμη Φωτόπουλο ο οποίος είχε διατελέσει αντιπεριφερειάρχης επί ημερών Ψωμιάδη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνέχεια αποχώρησε.