Skip to main content

Σε δικαστικό κλοιό οι καθοδηγητές των αρνητών: Αντιμέτωπος με κακουργήματα δικηγόρος

Αντιμέτωπος με κακουργήματα γνωστός δικηγόρος που καθοδήγησε 54χρονη να αρνηθεί ιατρικές υπηρεσίες και διασωλήνωση, με αποτέλεσμα τον θάνατό της

Σφίγγει ο κλοιός για αντιεμβολιαστές και αρνητές του κορωνοϊού που προτρέπουν πολίτες να μην εμβολιάζονται και να αρνούνται ιατρικές υπηρεσίες για τον κορωνοϊό, καθώς οι εισαγγελικές αρχές της Αθήνας καλούν σε εξηγήσεις γνωστό αντιεμβολιαστή δικηγόρο με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Η κλήση του αφορά στην περίπτωση 54χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όταν ο δικηγόρος αλλά και ο σύζυγος της την προέτρεψαν να αρνηθεί ιατρικές υπηρεσίες και διασωλήνωση. Οι όποιες προσπάθειες των γιατρών που έδωσαν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή δεν απέδωσαν και η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη.

Μετά τις καταθέσεις των γιατρών που έριξαν φως στα όσα διαδραματίστηκαν στο νοσοκομείο τις κρίσιμες μέρες που η γυναίκα αρνείτο επίμονα τη διασωλήνωση, ο εισαγγελέας κάλεσε τον αρνητή δικηγόρο να δώσει εξηγήσεις, για τα κακουργήματα της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση και της συνέργειας στην παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Επιπλέον και για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Πάντως αν τα αδικήματα σε βάρος του αντιεμβολιαστή δικηγόρου στοιχειοθετηθούν δεν αποκλείεται οι ανακριτικές αρχές να οδηγηθούν σε προσωρινή του κράτηση, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Ως φυσικός αυτουργός των παραπάνω αδικημάτων έχει κληθεί σε εξηγήσεις ο σύζυγος της 54χρονης.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος, ο οποίος ήδη είναι κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση, κατέθεσε την Παρασκευή προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών  ζητώντας να μην δικαστεί για αυτό το αδίκημα, όπως μεταφέρει ο ΣΚΑΙ.

Στην προσφυγή του φέρεται να επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς που τον έφεραν σε θέση κατηγορουμένου, μεταξύ αυτών, επιμένει για σχέδιο... εξόντωσης του πληθυσμού με τους εμβολιασμούς κατά της Covid 19.

Η Εισαγγελία Εφετών επιλήφθηκε αυθημερόν και ήδη η προσφυγή του αρνητή -δικηγόρου μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος άμεσα θα προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο για την απόρριψη ή όχι του αιτήματος.