Skip to main content

Σε εφαρμογή το lockdown στη Μύκονο - Αντιδράσεις από επιχειρηματίες

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο μέτρο του μίνι lockdown που επιβλήθηκε στο νησί, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων.

Σε εφαρμογή τέθηκαν από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στη Μύκονο τα νέα έκτακτα μέτρα λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο μέτρο του μίνι lockdown που επιβλήθηκε στο νησί, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων. Πιο συγκεκριμένα επιβλήθηκε:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση στη Μύκονο είχε φτάσει στο απροχώρητο αφού τα πάρτι ήταν όχι μόνο καθημερινά αλλά και εκατοντάδες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ μέσα σε λίγα 24ωρα τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, τα οποία μάλιστα παρουσιάζουν και ανοδική τάση και η κατάσταση πλέον χαρακτηρίζεται «ανεξέλεγκτη» από τις αρμόδιες αρχές. 

Το περιστατικό ενός 18χρονου τουρίστα από την Ιταλία, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και δεν μπορούσε για ημέρες να βρει κατάλυμα φαίνεται πως προβλημάτισε τις Αρχές. Ο νεαρός τουρίστας θα έπρεπε κανονικά να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας ωστόσο όλες οι κλίνες είναι κατειλημμένες με αποτέλεσμα να μην έχει πού να μείνει και τελικά σύμφωνα με την ΕΡΤ βρήκε περίθαλψη στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα - «Καταστρέφουν τον τουρισμό»

Στα «κάγκελα» είναι οι επιχειρηματίες του νησιού από την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει ένα είδος τοπικού lockdown στη Μύκονο. Όπως αναφέρουν στο ethnos.gr, πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης - διασκέδασης αλλά και ξενοδόχοι έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στις επιχειρήσεις τους και περίμεναν την τουριστική σεζόν και το άνοιγμα των κλειστών χώρων εστίασης και διασκέδασης για τους εμβολιασμένους πολίτες ώστε να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του νησιού Αλέξανδρος Κουκάς τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «δεν το περιμέναμε» και αν σημειώνει πως τα μέτρα ήρθαν πολύ απότομα στο νησί, το οποίο φιλοξενεί 20.000 άτομα. «Τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό του νησιού ολοσχερώς», πρόσθεσε εκφράζοντας την ελπίδα να μην υπάρξει παράταση πέραν της 26 Ιουλίου. Μάλιστα τόνισε ότι η Μύκονος ανήκει στους πρωτεργάτες του εμβολιασμού.