Skip to main content

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Χαλκηδόνος για τη «Μήδεια»

Έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Χαλκηδόνος ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού από το Σάββατο-Που μπορούν να απευθυνθούν οι πολίτες

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται η διοίκηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χαλκηδόνος ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου με την παρουσία όλων των Αντιδημάρχων και του προέδρου της ΔΕΥΑΧ, όπου αναπτύχθηκε ο συντονισμός των υπηρεσιών του Δήμου για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, στόχος της δημοτικής αρχής είναι να κρατηθεί ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο στο σύνολο του δήμου καθώς και τα τμήματα που οδηγούν στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. “Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, όσο και με τους προέδρους των Κοινοτήτων προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις επιπτώσεις από την επερχόμενη κακοκαιρία των επόμενων ημερών με την ονομασία «Μήδεια»”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας στη διάθεση του Δήμου υπάρχουν ιδιόκτητα και μισθωμένα διάφορα μηχανήματα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου ή για άλλες περιπτώσεις αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων.
“Εχουμε προμηθευτεί 150 τόνους αλατιού ενώ έχουν διανεμηθεί σακούλες σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, από όπου οι πολίτες θα μπορούν να το προμηθεύονται, σε περίπτωση ανάγκης, κατόπιν επικοινωνίας με τους υπευθύνους. Σακούλες με αλάτι διανεμήθηκαν επίσης σε όλες τις σχολικές μονάδες”, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ο Δήμος Χαλκηδόνος ήδη βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Που μπορούν να απευθυνθούν οι πολίτες

Από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου θα είναι ανοικτά τα παρακάτω δημοτικά καταστήματα στα οποία μπορεί να απευθυνθεί οποιοσδήποτε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα:

Δημοτικό εργοτάξιο Κουφαλίων: 2391052435
Δημοτικό κατάστημα Χαλκηδόνας: 2391330203- 205
Δημοτικό κατάστημα Μικρού Μοναστηρίου: 2391061108
Δημοτικό κατάστημα Αδένδρου: 2391031208
Δημοτικό κατάστημα Προχώματος: 2310711198
Δημοτικό κατάστημα Γεφύρας: 2310715255
Δημοτικό κατάστημα Μεσημβρίας: 2310713463
Δημοτικό κατάστημα Αγίου Αθανασίου: 2313300153-176

Ο Δήμος Χαλκηδόνος συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.