Skip to main content

Καλαμαριά: Παγίδα για αγριογούρουνα και στο Κόδρα - Σε επιφυλακή ο δήμος (φωτο)

Ο δήμος σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες εγκατέστησε ειδική παγίδα έτσι ώστε αν το άγριο ζώο επανεμφανιστεί να συλληφθεί

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο δήμος Καλαμαριάς, μετά τον «περίπατο» αγριογούρουνου πριν από τρεις ημέρες στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα.

Το άγρια ζώο είδαν περιπατητές και ειδοποίησαν τις αρχές. Στο πρώην στρατόπεδο βρέθηκαν ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανελης και οι αρμόδιες υπηρεσίες, μαζί με εκπροσώπους του Δασαρχείου, προκειμένου να εντοπίσουν το αγριογούρουνο, ωστόσο οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης, Στέλιος Ματσαρίδης, εκτίμησε ότι το τετράπεδο έφυγε από κάποιο σημείο.

Για κάθε, όμως, ενδεχόμενο στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα εγκαταστάθηκε ειδική παγίδα για αγριογούρουνα, έτσι ώστε αν το άγριο ζώο επανεμφανιστεί να συλληφθεί. Μάλιστα, αναρτήθηκαν και σχετικές σημάνσεις που προειδοποιούν τους επισκέπτες ότι έχει τοποθετηθεί οπλισμένη παγίδα προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Να σημειωθεί ότι, μόλις προ ημερών, αγριογούρουνο εντοπίστηκε στο δημοτικό άλσος Συκεών και μετά από πολύωρη κινητοποίηση τελικά πιάστηκε σε αντίστοιχη παγίδα, αργά τη νύχτα.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Πιάστηκε το ένα αγριογούρουνο στο άλσος Συκεών (vid)