Skip to main content

Σε εταιρεία της «Πόρτο Καρράς» το ελικόπτερο της τραγωδίας στον Γαλατά

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία γνωστοποιεί πως το ελικόπτερο που κατέπεσε σήμερα στον Γαλατά του Πόρου είναι ιδιοκτησίας της.

Στην «I FLY ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.», θυγατρική της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.», ανήκει το ελικόπτερο τύπου Agusta A109 που κατέπεσε σήμερα το μεσημέρι στον Γαλατά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα τρεις άνδρες, δύο Ρώσοι και ο Έλληνας χειριστής του μέσου να χάσουν τη ζωή τους.

«Σήμερα και περί ώρα 15.40 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου ελικόπτερο τύπου Agusta A 109, ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.», με αποτέλεσμα οι τρεις επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους», αναφέρει η ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυμπιακής και συνεχίζει:

«Το ως άνω ελικόπτερο είχε παραχωρηθεί / εκμισθωθεί ήδη από ετών προς πλήρη διαχείριση και εκμετάλλευση στην εταιρεία με την επωνυμία "I FLY ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.".

Το ΔΣ της Εταιρείας εκφράζει τη λύπη του για το ως άνω θλιβερό γεγονός, θα ενημερώσει δε άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος».

Διευκρινίσεις για την τραγωδία δίνουν με ανακοινώσεις τουςκαι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, το ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο επιβάτες έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων.

Το πολιτικό ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. «Η Υπηρεσία μας θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. Για το αεροπορικό δυστύχημα εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των επιβαινόντων και του πιλότου» καταλήγει η ανακοίνωση της ΥΠΑ.

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από πολίτη το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου, στην θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου – Γαλατά, με τρεις επιβαίνοντες (ενός Έλληνα χειριστή και δύο αλλοδαπών επιβατών), αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Λιμενικό και συνεχίζει:

Άμεσα κινητοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην περιοχή έσπευσαν έξι (06) περιπολικά σκάφη των όμορων Λιμενικών Αρχών Πόρου, Πειραιά, Σαρωνικού, Ερμιόνης, Επιδαύρου και Ύδρας, ιδιώτες δύτες, καθώς και μεγάλος αριθμός ιδιωτικών σκαφών και Ε/Γ-Λαντζών. Παράλληλα στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,ενώ με μέριμνα του ΕΚΣΕΔ απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν η ανάσυρση από το κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τριών συνολικά σορών ανδρών, αρχικά των δύο αλλοδαπών και στη συνέχεια της σορού του ημεδαπού χειριστή του ελικοπτέρου.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πόρου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.