Skip to main content

Σε ετοιμότητα για την επέλαση του χιονιά το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Έτοιμος να αντιμετωπίσει το νέο κύμα κακοκαιρίας ο μηχανισμός του αερολιμένα της Θεσσαλονίκης - Από τα ξημερώματα επί ποδός τα συνεργεία αποχιονισμού

Την απαραίτητη προετοιμασία για να «αποκρούσει», όσο το δυνατόν καλύτερα, το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει από αύριο τη Θεσσαλονίκη, με πυκνές χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έχει ξεκινήσει από σήμερα το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Τα συνεργεία αποχιονισμού θα διανυκτερεύσουν απόψε στο snow control του αεροδρομίου και θα είναι επί ποδός από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, χρονικό ορίζοντα που θέτει η πρόγνωση για την εκκίνηση των φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή. Συνολικά 9 αποχιονιστικά μηχανήματα έχουν συντηρηθεί και θα επιστρατευτούν για να κρατήσουν τους διαδρόμους καθαρούς.

Σύμφωνα με τον PR manager της Fraport Greece, ο μηχανισμός θα βρίσκεται σε ετοιμότητα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να επιχειρήσει άμεσα εφόσον απαιτηθεί, με συνεχείς ρίψεις αλατιού στους τροχοδρόμους και στον χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός και στο αεροδρόμιο της Καβάλας, όπου θα επιχειρήσουν τέσσερα αποχιονιστικά μηχανήματα.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση πολύ χαμηλής νέφωσης και έντονων φαινομένων ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα με τις προσαπογειώσεις. Έτσι, το επιβατικό κοινό που προγραμματίζει να μετακινηθεί αύριο αεροπορικώς από και προς τη Θεσσαλονίκη καλείται να ενημερώνεται για τον προγραμματισμό των πτήσεων, είτε επικοινωνώντας με την αεροπορική εταιρεία που ταξιδεύει ή τον ταξιδιωτικό πράκτορα, είτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου www.skg-airport.gr.