Skip to main content

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του δήμου Θέρμης ενόψει της κακοκαιρίας

Πρωινή σύσκεψη στον δήμο Θέρμης για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού - Επτά μηχανήματα σε ετοιμότητα και 300 τόνοι απόθεμα αλατιού.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στον δήμο Θέρμης, ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού. Στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Κώστα Κουγιουμτζίδη συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου. Με απόφαση του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου τίθενται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή από αύριο το απόγευμα, 14 Ιανουαρίου η Πολιτική Προστασία του δήμου και οι υπάλληλοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Επίσης το Επιχειρησιακό Κέντρο για κάθε έκτακτη ανάγκη θα είναι στη διάθεση των πολιτών σε 24ωρη βάση από αύριο το βράδυ με την τηλεφωνική γραμμή 2310467010 και για όσο διαρκέσουν οι χιονοπτώσεις, ενώ θα μπορούν να επικοινωνούν και με τις κατά τόπους Κοινότητες.

Στη σημερινή πρωινή σύσκεψη επικαιροποιήθηκε το σχέδιο δράσης της Πολιτικής Προστασίας με βάση τα μετεωρολογικά δεδομένα για την περιοχή, ενώ θα υπάρχει διαρκής συντονισμός με την αρμόδια διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και με τις εθελοντικές ομάδες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον δήμο Θέρμης.

Για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας οδήμος Θέρμης έχει στη διάθεσή του συνολικά επτά μηχανήματα (4 JCB, 2 εκχιονιστικά, 2 τροχήλατες αλατιέρες και ένα τρακτέρ), καθώς και 300 τόνους απόθεμα αλατιού. Χύμα αλάτι θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες, εφόσον υπάρχει ανάγκη, από τον Τρίλοφο, μπροστά από το κτίριο της Κοινότητας, από το εργοτάξιο Θέρμης και το εργοτάξιο των Βασιλικών. Παράλληλα υπάρχει συσκευασμένο αλάτι σε όλες τις Κοινότητες από όπου μπορούν να το προμηθεύονται οι πολίτες κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους των Κοινοτήτων.