Skip to main content

Σε ετοιμότητα ο δήμος Χαλκηδόνος για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

Αναπτύχθηκε ο συντονισμός των υπηρεσιών του Δήμου για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κινδύνων από χιόνια, παγετό ΄ή πλημμύρες.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται για τη χειμερινή περίοδο η διοίκηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χαλκηδόνος για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Από τις αρχές του χειμώνα βρισκόμαστε καθημερινά σε επιφυλακή για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν έντονων καιρικών φαινομένων”, τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ζήσης Βαϊνάς, ο οποίος επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο και επιθεώρησε τον στόλο που διαθέτει ο Δήμος. “Έχουμε κάνει όλες τις προετοιμασίες που κρίθηκαν απαραίτητες προκειμένου να είμαστε καθόλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν και να έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα μηχανήματα του Δήμου», είπε ο κ. Βαϊνάς.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στο γραφείο Δημάρχου με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων, όπου αναπτύχθηκε ο συντονισμός των υπηρεσιών του Δήμου για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαλκηδόνος, Σταύρο Αναγνωστόπουλο για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης κακοκαιρίας στη διάθεση του Δήμου βρίσκονται (ιδιόκτητα ή μισθωμένα) 3 εκχιονιστικά μηχανήματα (με λεπίδα και αλατιέρα), γκρέιντερ, φορτωτές, φορτωτής τύπου JCB και τρακτέρ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου ή για άλλες περιπτώσεις αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων. «Έχουμε ήδη προμηθευτεί τις απαραίτητες ποσότητες αλατιού, το οποίο έχει διανεμηθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου, για την καλύτερη τροφοδοσία των μηχανημάτων και των πολιτών που το χρειάζονται», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.