Skip to main content

Σε ετοιμότητα ο δήμος Καλαμαριάς για τον χειμώνα

Ήδη είναι έτοιμα τα μηχανήματα του δήμου, αλλά και τα σημεία, που έχουν οριστεί για να μοιραστεί αλάτι, εάν ο καιρός το απαιτήσει.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης συγκάλεσε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, προκειμένου να συζητήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τον βαθμό ετοιμότητας που υπάρχει στην πόλη για τα επερχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Προνοητικότητα, οργάνωση και ετοιμότητα είναι το τρίπτυχο που τηρούμε κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή στα καιρικά φαινόμενα και μάλιστα όταν αναμένεται αυτά να είναι έντονα», δηλώνει ο κ. Δαρδαμανέλης, ζητώντας από όλους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την ασφάλεια των πολιτών.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας, Μαίρη Τσιραμπίδου και Καθαριότητας-Πρασίνου, Στέλιος Ματσαρίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Διοικητής του Α.Τ Καλαμαριάς, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του τμήματος Πολιτικής Προστασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ, της ΕΥΑΘ, του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

Ήδη είναι έτοιμα τα μηχανήματα, αλλά και τα σημεία, που έχουν οριστεί για να μοιραστεί αλάτι, εάν ο καιρός το απαιτήσει. Μάλιστα φέτος έχει ξεπεραστεί κατά πολύ η διαθέσιμη αποθηκευμένη ποσότητα αλατιού, καθώς φέτος θα διατεθούν 150 τόνοι επιπλέον, εάν κριθεί αναγκαίο.

Για την μάχη κατά του παγετού είναι διαθέσιμα:

• Ένα μεγάλο εκχιονιστικό 4 Χ 4 με αλατοδιανομέα 4m3
• Δύο σετ λεπίδας εκχιονισμού και αλατοδιανομέα 0.7m3
• Αλάτι αποπαγοποίησης 450 Tn
• 7.000 σάκοι με αλάτι για τα σημεία διανομής 8 – 10 Kg έκαστος.

Εκτός από τα μηχανήματα, που θα φροντίσουν οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί ο Δήμος έχει επιλέξει 14 σημεία διανομής αλατιού, τα οποία μπορεί ο κάθε Δημότης να βρει στον χάρτη που έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, πατώντας Εδώ .