Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τα μέτρα για τον καύσωνα - Χυμοί από τη δημοτική αστυνομία (vid)

Σε ετοιμότητα ο δήμος Θεσσαλονίκης για τον επερχόμενο καύσωνα - Η δημοτική αστυνομία θα δίνει χυμούς και νερά σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στους πολίτες και ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους τις ημέρες του καύσωνα.

Ήδη από σήμερα ανοίγουν οι κλιματιζόμενοι χώροι για άτομα που βρίσκονται σε καθεστώς αστεγίας και μάλιστα διευρύνοντας τα κριτήρια εισόδου στο ανοιχτό κέντρο ημέρας αστέγων και στο υπνωτήριο αστέγων.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλο ανοίγουν οι χώροι των ΚΑΠΗ για όσους αισθανθούν δυσφορία και από αύριο ανοίγουν το ισόγειο του Αρχιτεκτονικού στην Αγγελάκη και το φουαγιέ του Δημαρχείου τις ώρες 11 το πρωί με 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο παροχής βοήθειας για την αντιμετώπιση του καύσωνα η δημοτική αστυνομία θα συνδράμει με πληρώματα περιπολικά και μηχανές για να ενημερώσει τους πολίτες για τον επερχόμενο καύσωνα και όπου απαιτείται ειδικά σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους θα δίνει χυμούς, νερά και μπισκότα.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο δημοτικής αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή, η υπηρεσία θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και αν χρειαστεί θα συνδράμει στη μεταφορά ατόμων που βρίσκονται σε ανάγκη.

Συστήνεται στους πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και στον γενικό πληθυσμό άφθονη κατανάλωση υγρών και ελαφρύ ρουχισμό.