Skip to main content

Σε εξέλιξη η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ για την πολυϊδιοκτησία

Οι νομικοί εκπρόσωποι της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ περιμένουν από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης.

Σε εξέλιξη είναι, από τις 18:00 όταν και άρχισε, η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία τους αφαιρούνταν βαθμοί για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Όπως μεταδίδει ο «ΣΠΟΡ FM», είκοσι δικηγόροι βρίσκονται στην αίθουσα, εκπροσωπώντας τον «Δικέφαλο», τους Ακρίτες, αλλά και τους προσθέτως παρεμβαίνοντες Ολυμπιακό, ΑΕΛ και Πανιώνιο.

Τα νομικά ζητήματα της υπόθεσης είναι πολλά, γι’ αυτό και χρειάστηκε να φτάσει η ώρα 19:45 ώστε να μπουν οι δικηγόροι στην ουσία.

Μέχρι το σημείο εκείνο, η συζήτηση αφορούσε το κατά πόσο έχουν δικαίωμα παρέμβασης ο Ολυμπιακός, η ΑΕΛ και ο Πανιώνιος, με τους ΠΑΟΚ και Ξάνθη να ζητούν να απορριφθεί η παρέμβασή τους.

«Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη από την αρχή της διαδικασίας, στην ΕΕΑ, προσπαθούν να μην ακουστεί ο Ολυμπιακός. Αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη ένδειξη ενοχής», είπε χαρακτηριστικά ο εκ των δικηγόρων των «ερυθρολεύκων», Αθανάσιος Τσιρωνάς.

Ο Τάκης Μπαλτάκος από την πλευρά των «ασπρόμαυρων», ανέπτυξε τα επιχειρήματά του για το ότι η Επιτροπή Εφέσεων οφείλει να μπει στην ουσία και όχι να δεσμευτεί από το πόρισμα της ΕΕΑ, όπως συνέβη στον πρώτο βαθμό:

«Η πρωτοδίκης θεώρησε ότι δεσμεύεται από το πόρισμα ενός διοικητικού οργάνου. Εμείς διαφωνούμε με αυτό. Δεν μπορεί να δεσμεύεται από μια επιτροπή του δημοσίου. Δεν λέει πουθενά το Σύνταγμα κάτι τέτοιο», είπε μεταξύ άλλων.

Αυτή την ώρα συζητείται η υπόθεση επί της ουσίας, οι δικηγόροι αναπτύσσουν τα επιχειρήματά τους και η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες.