Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ (φωτο+videos)

Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και σημαίες με το σήμα της Βεργίνας ενώ διατυμπάνιζαν με συνθήματα τη συνέχεια του αγώνα τους

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ίδια ώρα που οι πολίτες της γειτονικής χώρας προσέρχονταν στις κάλπες για το ιστορικό δημοψήφισμα.

Αγνοώντας τη βροχή που έχει ξεκινήσει από το απόγευμα στην πόλη, μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αριστοτέλους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην «εμετική», όπως τη χαρακτηρίζουν, συμφωνία, ενώ ακολούθως κατευθύνθηκαν με πορεία στον Λευκό Πύργο, μέσω της Λεωφόρου Νίκης, ώστε στις 19:30 να βρίσκονται στο σημείο για την υποστολή της σημαίας.

Από εκεί συνέχισαν με νέα πορεία στην Τσιμισκή, την οποία και απέκλεισαν ανάβοντας καπνογόνα και φωνάζοντας συνθήματα. Στη συνέχεια η πορεία επέστρεψε στην πλατεία Αριστοτέλους όπου και ολοκληρώθηκε.

Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και σημαίες με το σήμα της Βεργίνας, ενώ στην πλατεία είχε στηθεί μικροφωνική, από όπου οι πολίτες διατυμπάνιζαν τη συνέχεια του αγώνα τους. Παράλληλα, ακούγονταν τραγούδια και εμβατήρια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, όπως το «Μακεδονία Ξακουστή» και ο εθνικός ύμνος.