Skip to main content

Μητσοτάκης σε Ζέρβα: Τα έργα θα ολοκληρωθούν μέσα στα χρονοδιαγράμματα

Θέλουμε να μιλάνε τα έργα μας και όχι τα λόγια μας και να κρινόμαστε για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, είπε ο πρωθυπουργός στον κ. Ζέρβα.

«Επανερχόμαστε στον πυρήνα του σχεδίου μας, που δεν είναι άλλος από μία αναπτυξιακή έκρηξη, στηριζόμενη σε επενδύσεις, δημόσιες, ιδιωτικές, συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Θέλουμε να μιλάνε τα έργα μας και όχι τα λόγια μας και να κρινόμαστε για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας και όχι για τις εξαγγελίες μας», τόνισε.

Είναι η πρώτη φορά που οι δύο άντρες συναντήθηκαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ζέρβας υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό στην είσοδο του δημαρχείου.

Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε την προεργασία που είχε γίνει για το άνοιγμα της εστίασης, εφιστώντας όμως την προσοχή των πολιτών, καθώς η χώρα έχει πετύχει πολλά όμως ο ιός δεν έχει ακόμα εξαφανιστεί οριστικά.

«Έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα, σχεδόν περιορίσει κοντά στο μηδέν τα νέα κρούσματα. Όμως ο κίνδυνος πάντα καραδοκεί και η νέα καθημερινότητα, την οποία οραματιζόμαστε έχει και κάποιους διαφορετικούς κανόνες. Άρα, έκκληση και πάλι, τώρα που η εστίαση αρχίζει και δουλεύει και περισσότερος κόσμος θα είναι έξω -όπως πρέπει να είναι- τους βασικούς κανόνες της αποφυγής του συνωστισμού και των πολύ κοντινών επαφών παρακαλούμε, όσο γίνεται, να μπορούμε να τους τηρούμε», δήλωσε κατά τον διάλογο με τον κ. Ζέρβα.

Ο κ. Ζέρβας είπε στο πρωθυπουργό ότι το κρούσμα «μηδέν» της πανδημίας είχε εκδηλωθεί στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το δημαρχείο ήταν το πρώτο κτίριο που απολυμάνθηκε στην Ελλάδα και σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη τα πήγε καλά γιατί υπήρξε η απαραίτητη προετοιμασία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν πιστεύει τόσο στην τύχη όσο στην προετοιμασία και παρατήρησε: «Τύχη είναι όταν η προετοιμασία συναντιέται με τη συγκυρία. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το καλύτερο, όσο και για το χειρότερο».



Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η προσήλωση της κυβέρνησης στην αρχική δυναμική της Θεσσαλονίκης είναι δεδομένη. Όπως είπε, ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να εποπτεύσει το σχέδιο ανάπτυξης της πόλης, το οποίο είχε παρουσιάσει στη ΔΕΘ.

Παρόλο που τους τελευταίους 3 μήνες μονοπώλησε η κρίση του κορωνοϊού, η δουλειά για τα μεγάλα θέματα της Θεσσαλονίκης, δεν έχει σταματήσει, δήλωσε, ενώ τόνισε ότι και ο ίδιος παρακολουθεί τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Κατά την τοποθέτησή του στη συνάντηση με τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα και τους αντιδημάρχους έκανε αναφορά στα έργα, όπως στο Μετρό Θεσσαλονίκης, στον ΟΑΣΘ και την ενίσχυση του με πρόσθετα λεωφορεία, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την τουριστική προβολή της πόλης και στο Μουσείο Ολοκαυτώματος. «Η ατζέντα της Θεσσαλονίκης είναι πάντα πλούσια και εξαιρετικά δυναμική», είπε.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους Θεσσαλονικείς ότι τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην πόλη δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό, ούτε στη διάρκεια της πανδημίας και θα συνεχιστούν για να ολοκληρωθούν στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

«Αφήνουμε πίσω την πρώτη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας. Υποχρέωσή μας είναι να βρούμε τον αναπτυξιακό μας ρυθμό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα για τον οδικό τουρισμό

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής σεζόν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, τονίζοντας ότι «είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε αφενώς ότι θα έχουμε επισκέπτες που θα έρθουν στην Ελλάδα με ασφάλεια και αφετέρου οι κοινωνικές δομές να λειτουργήσουν με όσο το δυνατόν περισσότερο προσωπικό, αξιοποιώντας τα εργαλεία της ευέλικτης απασχόλησης».

Ζέρβας - Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει με εξαιρετική μεθοδικότητα τη Θεσσαλονίκη

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξήρε τη μεθοδικότητα και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη.

«Καλωσορίζουμε στο δημαρχείο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από την πρώτη μέρα της εκλογής του έδειξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της πόλης», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, τα προβλήματα της πόλης είναι πολλά, με μεγάλη ιστορία από πίσω τος, ωστόσο σε κάθε συνάντηση με τον πρωθυπουργό «ένα βήμα πιο μπροστά».

Ο δήμαρχος είπε ότι η Θεσσαλονίκη «γυρίζει σελίδα» και χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «πρωθυπουργό των έργων».

«Υπάρχει μια εξαιρετική μεθοδικότητα στον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος και η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει η πόλη μας. Και χαιρόμαστε που και εμείς που είμαστε μέρος της λύσης», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο δήμαρχος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει μια διαρκής εγρήγορση ούτως ώστε η αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει μπει η χώρα μας να μην διακοπεί και να μην έχει επιστροφή προς τα πίσω, λόγω της κρίσης με τον κορωνοϊό.

«Η εξαιρετικά πετυχημένη διαχείριση της να σηματοδοτήσει και την εξαιρετικά επιτυχημένη επιστροφή και στην κανονικότητα, αλλά και στην ανάπτυξη που θέλουμε για τη χώρα και την πόλη μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, τα σημαντικά θέματα της πόλης όπως το κυκλοφοριακό, τα μεγάλα έργα, η προβολή της πόλης και η ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή και τα έργα που έχουν να κάνουν με θέματα σημαντικά, όπως η ΔΕΘ, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το μουσείο Ολοκαυτώματος, «όλα αυτά είναι πράγματα που συζητάμε με τον πρωθυπουργό και με τους συνεργάτες του και χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε και την προσωπική επαφή».

«Αυτή είναι μια επιτυχία για την κυβέρνηση και τη δική μας διοίκηση, στην οποία η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει σελίδα και θα αφήσει πίσω της προβλήματα και αδικίες και θα κοιτάξει στο μέλλον με αισιοδοξία», κατέληξε.

Έξω από το δημαρχείο βρίσκονται και απολυμένοι συμβασιούχοι από την 3Κ, οι οποίοι την ώρα της άφιξης του πρωθυπουργού φώναζαν συνθήματα.

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο θα ακολουθήσει σύσκεψη παρουσία του κ. Μητσοτάκη με όλους τους αντιδημάρχους.