Skip to main content

Ολοκληρώθηκε το Thessaloniki Pride - Συναυλία στον Λευκό Πύργο (vid)

Χιλιάδες κόσμου με σύνθημα «Άκρως Οικογενειακό» διαδήλωσαν για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με επίκεντρο φέτος το δικαίωμα στην οικογένεια.

της Αρετής Τασούλα

Στον Λευκό Πύργο κατέληξε η μεγάλη πολύχρωμη πορεία του 7ου Thessaloniki Pride στη Θεσσαλονίκη. Η γιορτή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας συνεχίστηκε με συναυλία, στην οποία κεντρική παρουσιάστρια ήταν η Μαίρη Συνατσάκη και καλεσμένοι πληθώρα καλλιτεχνών, όπως οι Kings, ο Μύρωνας Στρατής και οι νικητές του show Ελλάδα έχεις ταλέντο, House of Drama.

Νωρίτερα, χιλιάδες κόσμου με σύνθημα «Άκρως Οικογενειακό» διαδήλωσαν για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με επίκεντρο φέτος το δικαίωμα στην οικογένεια και την τεκνοθεσία.

Από το μεσημέρι είχαν στηθεί στην πλατεία του Λευκού Πύργου περίπτερα με δράσεις όπως body painting, ενημερωτικά σταντ για την πρόληψη νόσων, καθώς και εμπορικά σταντ.

Την εκδήλωση εκ μέρους του δήμου Θεσσαλονίκης χαιρέτισε η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου. Το «παρών» στην πορεία έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.