Skip to main content

Σε ήρεμο κλίμα η αλλάγή διοίκησης στον Οργανισμό Λιμένα Βόλου

Πρόεδρος ο καθ. Π. Σκάγιαννης και δ/νων σύμβουλος ο Γ. Τοζίδης. Θα προχωρήσουν οι έλεγχοι της εταιρείας στο πλαίσιο αξιοποίησης του λιμένα.

Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, με τη θέση του προέδρου της ΟΛΒ Α.Ε. να καταλαμβάνει ο καθ. Παντολέων Σκάγιαννης και του διευθύνοντος συμβούλου  ο κ. Γεώργιος Τοζίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε συνέχεια στο τεταμένο κλίμα των προηγούμενων ημερών που τροφοδοτήθηκε τελευταία από τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς του πρώην προέδρου και δ/νοντος συμβούλου του ΟΛΒ κ. Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου για το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή του μετόχου της ΟΛΒ Α.Ε.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την αντικατάσταση του κ. Σταυριδόπουλου, επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνιόταν τη διενέργεια ελέγχων στην εταιρεία ή έθετε όρους στον τρόπο διενέργειάς τους.

Επίσης, είχαν γίνει καταγγελίες σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης, στις εποπτεύουσες αρχές, για διαγωνισμούς που αφορούσαν τη διαχείριση αποβλήτων, όπως και για παραχώρηση χώρων του λιμένα σε εταιρεία ιδιώτη.

Το πνεύματα πάντως σήμερα ήταν ήρεμα και για αύριο έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των νέων επικεφαλής,  του απελθόντα προέδρου και του εκπροσώπου των υπαλλήλων του ΟΛΒ, στους χώρους των εργαζομένων.

Πέραν αυτού, οι κ. Σκάγιαννης και Τοζίδης θα διευκολύνουν τη διενέργεια ελέγχων στην εταιρεία, σε βάθος πενταετίας, τους οποίους το ΤΑΙΠΕΔ ζητεί να γίνουν στο πλαίσιο του σχεδίου αξιοποίησης των δέκα περιφερειακών λιμένων.

Ας σημειωθεί ότι μετά την αντικατάσταση Σταυριδόπουλου, τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου παρέμειναν τα αυτά,  εξαιρουμένου του κ. Γ. Γίδαρη, που προχθές παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος και μέλος δ.σ. Μετά την παραίτηση Γίδαρη, χηρεύει μία θέση στο 11μελες δ.σ. του ΟΛΒ, χωρίς όμως αυτός να είναι λόγος δυσλειτουργίας της διοίκησης της εταιρείας.