Skip to main content

Σε ισχύ τα μέτρα στον ΟΑΣΘ-Με γάντια και μαντιλάκια οι επιβάτες (φωτο)

H πρόσβαση στο μπροστινό μέρος των λεωφορείων του ΟΑΣΘ έχει απαγορευθεί με κορδέλες - Πώς προφυλάσσουν τους εαυτούς τους οι επιβάτες

Σε εφαρμογή τέθηκαν από σήμερα τα μέτρα πρόληψης για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού στα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Με κορδέλες και ένα χαρτί στο οποίο αναγράφεται το μήνυμα «για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, παρακαλείστε να κρατάτε απόσταση και να μην πλησιάζετε τον οδηγό», η πρόσβαση στο μπροστινό μέρος των αστικών έχει απαγορευθεί, ενώ οι επιβάτες μπορούν να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν μόνο από τις μεσαίες και τις πίσω πόρτες.

Η μετακίνηση με την αστική συγκοινωνία είναι φανερά μειωμένη, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Είτε φορώντας μάσκες και γάντια είτε κρατώντας τις χειρολαβές και οποιοδήποτε σημείο του αστικού με αντισηπτικά μαντιλάκια, οι επιβάτες προσπαθούν όσο το δυνατόν να προφυλάξουν τον εαυτό τους. Οι περισσότεροι εξ αυτών, μάλιστα, όταν αποβιβάζονται από τα λεωφορεία, απολυμαίνουν τα χέρια τους με οινόπνευμα και αντισηπτικά.

Εξάλλου, όπως έχει γράψει η Voria.gr, η μείωση της επιβατικής κίνησης στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, είχε φανεί ήδη από τις πρώτες ημέρες εμφάνισης των κρουσμάτων.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ: