Skip to main content

Σε Κορδελιό-Εύοσμο ο γγ καταπολέμησης της φτώχειας του υπουργείου Εργασίας

Ένα από τα θέματα που απασχόλησε τις δύο πλευρές ήταν οι Ρομά και οι τρόποι ενίσχυσης τους επίσης μέσω προγραμμάτων εύρεσης εργασίας.

Τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργο Σταμάτη, υποδέχτηκε στο δημαρχείο Κορδελιού - Ευόσμου ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, προκειμένου να συζητήσουν θέματα κοινωνικής πολιτικής και ενίσχυσης των ευάλωτων ομάδων.

Στη συζήτηση, στην οποία ήταν παρούσα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Δημόσιας Υγείας και ΚΕΠ, Φωτεινή Πεσματζόγλου - Δεβετζή και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Αμανατιάδης, τέθηκαν επί τάπητος θέματα κοινωνικής πολιτικής για την εξάλειψη των ανισοτήτων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ζήτησε τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να προωθήσει την έγκριση προγραμμάτων, τα οποία θα υποβάλλει ο Δήμος και αφορούν στη στήριξη ευπαθών ομάδων που επλήγησαν καίρια από την οικονομική ύφεση και την πανδημία, ενώ άμεσα πρόκειται να υποβληθεί αίτηση και για την ένταξη αστέγων σε πρόγραμμα εύρεσης εργασίας και στέγης.

Ένα από τα θέματα που επίσης απασχόλησε τις δύο πλευρές ήταν οι Ρομά και οι τρόποι ενίσχυσης τους επίσης μέσω προγραμμάτων εύρεσης εργασίας, αλλά και ενημέρωσής τους αναφορικά με τις δράσεις εμβολιασμού.

Ο Δήμαρχος κλείνοντας ενημέρωσε τον κ. Σταμάτη και για δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος την περίοδο της πανδημίας, με τον τελευταίο να δεσμεύεται ότι το Υπουργείο θα γίνει αρωγός της προσπάθειας του Δήμου.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας τόνισε ότι θα υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία, έως ότου δοθεί λύση σε ζητήματα που μπορούν να ανακουφίσουν τις ευπαθείς ομάδες.

Ο κ. Μανδαλιανός επεσήμανε ότι εκπροσωπεί «έναν από τους πολυπληθέστερους Δήμους στην Ελλάδα, με πολλούς νέους και τον χαμηλότερο δείκτη γήρανσης Πανελληνίως, αλλά και ένα Δήμο με πολύ υψηλό δείκτη ανεργίας, γεγονός που αποτελεί πηγή πολλών δυνητικών προβλημάτων τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν χωρίς καθυστερήσεις, κυρίως στο ζήτημα της εργασίας που αποτελεί πυλώνα για την αξιοπρεπή διαβίωση ενός ατόμου και για την συνοχή ενός κοινωνικού συνόλου».