Skip to main content

Σε λειτουργία ο πρώτος δημοτικός βρεφικός σταθμός στο Κιλκίς - Στα σκαριά και ο δεύτερος

Από σήμερα τίθεται σε λειτουργία ο πρώτος δημοτικός βρεφικός σταθμός στο Κιλκίς - Ο δήμαρχος προανήγγειλε τη σύσταση και δεύτερου βρεφικού σταθμού

Η «Πασχαλίτσα» είναι ο πρώτος δημοτικός βρεφικός σταθμός που λειτουργεί επισήμως από σήμερα στην πόλη του Κιλκίς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «σε ένα όμορφο ειδικά φροντισμένο χώρο για μικρά παιδιά, με κρεβατάκια, είδη παιδικής περιποίησης και παιχνίδια, με φόντο ξεκούραστες παλ αποχρώσεις, θα φιλοξενηθούν και οι πρώτοι της ένοικοι, έντεκα βρέφη ηλικίας από οκτώ μηνών έως και δυόμισυ ετών».

Την έναρξη λειτουργίας του δημοτικού βρεφικού σταθμού, που ανήκει στην αρμοδιότητα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΚ), σφράγισε το πρωί η τελετή εγκαινίων από τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και την πρόεδρο της ΚΔΕΚ Χρυσή Σοφού.

Ο δήμαρχος Κιλκίς υπογράμμισε τη σημασία της προσχολικής αγωγής και φροντίδας και αναφέρθηκε στις κοινές ενέργειες δήμου και ΚΔΕΚ για την ίδρυση του δημοτικού βρεφικού σταθμού, επιστέγασμα των οποίων ήταν η διασφάλιση χρηματοδότησης 50.000 ευρώ από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για την ενοικίαση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την ειδική διαμόρφωση του χώρου και την προμήθεια με σύγχρονο παιδικό εξοπλισμό, με τον απαραίτητο έλεγχο πιστοποίησης.

«Η ‘’Πασχαλίτσα’’ είναι μια φιλόξενη παιδική κυψέλη που θα δεχθεί βρέφη και μικρά παιδιά και θα παρέχει σ’ αυτά μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού της προσχολική φροντίδα, ψυχαγωγία και ασφαλή φύλαξη»  είπε ο κ. Κυριακίδης σημειώνοντας παράλληλα ότι «η νέα προσχολική μονάδα θα δώσει μεγάλη ανακούφιση στους γονείς και στα νέα ζευγάρια που εργάζονται και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον για παιδιά μικρής ηλικίας».

«Οι παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες του βρεφικού σταθμού προσφέρονται δωρεάν με σεβασμό στο παιδί, με σωστή διαπαιδαγώγηση και με ασφάλεια», τονίζεται σχετικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Κιλκίς προανήγγειλε τη σύσταση και δεύτερου δημοτικού βρεφικού σταθμού στην πόλη του Κιλκίς μέσα στο επόμενο διάστημα με τις θετικές συνέργειες της ΚΔΕΚ, την Πρόεδρο της οποίας και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε θερμά για την ευόδωση της προσπάθειάς τους.

Τα εγκαίνια του δημοτικού βρεφικού σταθμού ευλόγησε ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου και Βασιλείου Διογένης Λαζαρίδης  παριστάντος του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου Επιφάνιου Θεοδωρίδη ενώ στην λιτή τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς,  ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, ο αντιδήμαρχος  Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παπακώστας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΔΕΚ και γονείς.

Η ‘’Πασχαλίτσα’’ βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοτυώρων και Καραολή και Δημητρίου και θα είναι ανοιχτή τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 7:00 έως τις 16:00. Η προσχολική μονάδα στελεχώνεται από δύο βρεφονηπιοκόμους, μία βοηθό βρεφονηπιοκόμο και έναν καθαριστή.