Skip to main content

Ιός Δυτικού Νείλου: 36 νέα κρούσματα, ακόμη έξι θάνατοι - Η Κ. Μακεδονία το επίκεντρο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 36 νέα κρούσματα του ιού την τελευταία εβδομάδα, καθώς και έξι νέους θανάτους σε όλη τη χώρα - Η εικόνα στην Κεντρική Μακεδονία

Την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 36 νέα κρούσματα του ιού την τελευταία εβδομάδα, καθώς και έξι νέους θανάτους. Ο αριθμός του συνόλου των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας για την περίοδο μετάδοσης 2022 ανέρχεται σε 123, εκ των οποίων τα 74 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 49 είχαν ήπιες εκδηλώσεις.

Την περίοδο 2022, μέχρι τις 30/08/2022, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Τρικάλων και Λάρισας. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα.