Skip to main content

Self test: Οι ημερομηνίες διανομής σε μαθητές-εκπαιδευτικούς και σε εργαζόμενους

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει τις ημέρες κατά τις οποίες οι δικαιούχοι μπορούν να παραλάβουν τα self test.

Από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη θα γίνεται η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία προς τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Αυτό αναφέρει σε ενημέρωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι οι δικαιούχοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα self tests από τα φαρμακεία από την από την Πέμπτη (13/5) μέχρι και την Τετάρτη (19/5).

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την παραλαβή των self tests

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν 2 self tests από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω , για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν».

Self tests σε λιανεμπόριο, εστίαση και κομμωτήρια

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ΚΥΑ από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, θα μπορούν να κάνουν δωρεάν self tests οι εργαζόμενοι σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στους οκτώ κλάδους που εμπίπτουν στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) (ΦΕΚ 1588 Β'/18.4.2021).

Πρόκειται για τους κλάδους λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών.