Skip to main content

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Κανονικά η διάθεση των self test

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θέτει ως προϋπόθεση τα 4 τεστ να δίνονται μαζικά στους δικαιούχους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός.

Θα συνεχιστεί κανονικά η διάθεση των self test από τα φαρμακεία όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ είναι υποχρεωτικά για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, ενώ ήδη εξαιρούνται όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως και ο όγκος είναι μικρότερος.

Διαβάστε ακόμη: Παρατείνεται η δωρεάν διάθεση των self test σε ομάδες πληθυσμού

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμφωνα με το skai.gr, θέτει ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση τα 4 τεστ να δίνονται μαζικά στους δικαιούχους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα φαρμακεία, δηλάδη 4 τον Ιούλιου και 4 τον Άυγουστο.

Ανοικτό παραμένει τι θα αποφασίσει ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής και ο φαρμακευτικός σύλλογος Αχαϊας, καθώς έχουν εκφράσει ηχηρή αντίδρασή του στη συνέχιση της διανομής, ωστόσο η όποια απόφαση ληφθεί δεν είναι δεσμευτική για τους ιδιώτες φαρμακοποιούς,οι οποίοι μπορούν να συνταχθούν με την απόφαση του ΠΦΣ.

Συνεπώς δεδομένου ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου οι φαρμακοποιοί θα συνέχιζαν τη διάθεση των self test μένει να υπογράφει η επέκταση της σχετικής σύμβασης με την κυβέρνηση για δυο ακόμα μήνες, καθώς στη συνέχεια με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα θα επανεξεταστεί η συνέχιση ή όχι του μέτρου.