Skip to main content

Serie A: Τρελά πανηγύρια στο Μιλάνο για το 19ο σκουντέτο της Ίντερ (vids)

Έπειτα από 11 χρόνια η Ίντερ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Serie A. Είναι ο 19ος τίτλος στην ιστορία των νερατζούρι και ξεπέρασε τη Μίλαν που με 18.

Η Αταλάντα δεν κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το "Mapei Stadium" μένοντας στο 1-1 με την Σασουόλο και επέτρεψε έτσι στην Ίντερ να πανηγυρίσει το σκουντέτο τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της φετινής Serie A.

Έπειτα από 11 χρόνια η Ίντερ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Serie A. Οι νερατζούρι έπειτα και από την γκέλα της Αταλάντα στην έδρα της Σασουόλο εξασφάλισε τον τίτλο, αφού τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν η Ίντερ έχει 13 βαθμούς διαφορά απ' τη δεύτερη θέση. Αυτός είναι ο 19ος τίτλος στην ιστορία των νερατζούρι και ξεπέρασε τη Μίλαν που μετράει 18.

Η Αταλάντα χρειαζόταν μόνο νίκη στο Mapei Stadium, όμως αυτή δεν ήρθε. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας της απευθείας αποβολής του Πιερλουίτζι Γκολίνι. Ωστόσο, η Αταλάντα βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Ρόμπιν Γκόζενς, ο οποίος έκανε το 1-0 στο 32'.

Η Ίντερ είχε νικήσει άνετα την Κροτόνε στην Καλαβρία με 0-2 και περίμενε απλά να εξασφαλίσει και βαθμολογικά από σήμερα το πρωτάθλημα με τους οπαδούς της να ξεσπούν σε τρελά πανηγύρια μπροστά στο Ντουόμο του Μιλάνου.