Skip to main content

Σέρρες: Αποφυλακίστηκε ο νταλικιέρης που αρνούνταν να φορέσει μάσκα

Παρά τις συστάσεις των αρχών, ένας 35χρονος στις Σέρρες αρνήθηκε τρεις συνολικά φορές να φορέσει μάσκα, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Αποφυλακίστηκε την Παρασκευή με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σερρών ο οδηγός νταλίκας που αρνείτο να φορέσει μάσκα παρά τα ισχύοντα μέτρα.

Σύμφωνα με το αποφυλακιστήριο που δημοσιεύει το protothema.gr, διατάσσεται η αναστολή υπό τον όρο της ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής του.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός είχε καταδικαστεί με την υπ' αριθμό 73/23-04-2021 απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών καθώς ήταν η τρίτη φορά που αρνούνταν να φορέσει μάσκα σε δημόσιο χώρο, παρά τις συστάσεις των Αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος οδηγός νταλίκας είχε αρνηθεί να φορέσει μάσκα και εντός του δικαστηρίου, κάτι που ανάγκασε τους δικαστές να επιβάλλουν τη μέγιστη δυνατή ποινή.

Νομικοί παράγοντες από την πόλη των Σερρών σχολιάζοντας στο protothema.gr την πρωτοφανή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ανέφεραν ότι σε ανάλογες ποινές συνήθως χορηγείται αναστολή. Ωστόσο, στη προκειμένη περίπτωση το δικαστήριο με ειδική αιτιολογία έκρινε ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί αναστολή, καθώς υπήρχε κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων. Ο οδηγός επικαλέστηκε προβλήματα υγείας όμως δεν μπόρεσε να το αποδείξει ενώ στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρου. Μάλιστα, δεν απάντησε ούτε στην ερώτηση ποιος είναι ο μόνιμος τόπος κατοικίας του.

Πηγή: protothema.gr