Skip to main content

Σέρρες: Δίδυμο γυναικών έκλεβε διαμερίσματα ανά μήνα-Πάνω από 54.000 ευρώ η λεία

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 32 και 17 ετών, και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία.

Εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνολικά 4 κλοπές από διαμερίσματα στην πόλη των Σερρών.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 32 και 17 ετών, και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 12 Σεπτεμβρίου 2020 έως 2 Ιανουαρίου 2021, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν 4 κλοπές από διαμερίσματα στην πόλη των Σερρών, αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 54.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γυναίκες έμπαιναν ανά σχεδόν ένα μήνα σε κάθε διαμέρισμα. Συγκεκριμένα, η πρώτη κλοπή που έχει εξιχνιάσει η ΕΛΑΣ καταγράφηκε στις 12 Σεπτεμβρίου με λεία 2.000 ευρώ σε κοσμήματα. Η δεύτερη στις 19 Οκτωβρίου, κατά την οποία αφαιρέθηκαν 440 ευρώ, η τρίτη στις 15 Νοεμβρίου με λεία 2.000 ευρώ σε κοσμήματα, ενώ η μεγάλη «μπάζα» έγινε στις 2 Ιανουαρίου με λεία 50.000 ευρώ, κατά δήλωση των παθόντων, επίσης σε κοσμήματα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.