Skip to main content

Σέρρες: Εξετάζεται η δημιουργία αρχαιολογικού μουσείου στον δήμο Βισαλτίας

Σύμφωνα με τον δήμο Βισαλτίας διερευνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη Λίνα Μενδώνη η πιθανότητα δημιουργίας αρχαιολογικού μουσείου.

Συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε ο δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού στην περιοχή της Αμφίπολης την Κυριακή 13 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Βισαλτίας, «την πολύ καλή συνεργασία που έχει με την Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών και την προϊσταμένη κυρία Δημητρία Μαλαμίδου, η οποία επίσης ήταν παρούσα στη συνάντηση».

Ο δήμαρχος και η κ. Μαλαμίδου ενημέρωσαν την υπουργό για την πορεία και τα ευρήματα της ανασκαφής στη Νιγρίτα και όσα προγραμματίζονται στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής.

Συζήτησαν επίσης το θέμα της αξιοποίησης του Πύργου της Μάρως και της γύρω περιοχής για τον οποίο, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η κυρία Μενδώνη υποσχέθηκε ότι θα το υποβάλει για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ αφού, όπως φαίνεται, ο φάκελος του έργου είναι ώριμος. «Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα το οποίο διερευνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν η πιθανότητα δημιουργίας αρχαιολογικού μουσείου στον δήμο Βισαλτίας», αναφέρεται.

Για τα παραπάνω η υπουργός ζήτησε από τον δήμαρχο και την κ. Μαλαμίδου να ετοιμάσουν έναν πλήρη φάκελο και να τον στείλουν στο υπουργείο Πολιτισμού, ώστε τα θέματα να εξεταστούν και να προωθηθούν.