Skip to main content

Σέρρες: Καταδίωξη Ρομά που ρήμαξαν γεωτρήσεις - 19.000 ευρώ η λεία (φωτο)

Δύο νεαροί, μαζί με συνεργό τους, αφαίρεσαν καλώδια και μετασχηματιστή ηλεκτρικής ενέργειας από δύο αντλιοστάσια σε περιοχή των Σερρών

Στη σύλληψη δύο Ρομά, 29 και 25 ετών, για κλοπή, προχώρησαν χθες το απόγευμα στις Σέρρες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Εμμανουήλ Παππά, με τη συνδρομή και των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, καθώς και των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν, σε περιοχή του δήμου Εμμανουήλ Παππά, να κινούνται με δύο οχήματα και σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν.

Ωστόσο, σύντομα εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν σε δύσβατη αγροτική περιοχή, ενώ τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, εντοπίστηκαν σε αγροτικό δρόμο, όπου τα είχαν προηγουμένως εγκαταλείψει.

Σε έρευνα των οχημάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, καλώδια μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης καθώς και ένας μετασχηματιστής ηλεκτρικής ενέργειας, που όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν αφαιρέσει, μαζί με έναν συνεργό τους, 20 ετών, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, νωρίτερα την ίδια ημέρα, από δύο ιδιωτικούς σταθμούς παροχής νερού (αντιλιοστάσια).

Τα κλοπιμαία, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 19.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Επίσης, κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι ανωτέρω για την παράνομη δραστηριότητά τους και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν μέσα σε αυτά.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σε βάρους τους επιβλήθηκαν και πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ, ενώ αμφότεροι στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης.