Skip to main content

Σέρρες: Παραίτηση τριών γιατρών από το νοσοκομείο - Δεν ήθελαν να εμβολιαστούν

Οι ανεμβολίαστοι ιατροί στο νοσοκομείο των Σερρών ανέρχονται στους εννέα - Σε ΜΕΘ και απλές κλίνες Covid νοσηλεύονται 16 άτομα

Τρεις ανεμβολίαστοι ιατροί στο νοσοκομείο των Σερρών υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους με παράλληλη αίτηση συνταξιοδότησης ώστε να μην αναγκαστούν να εμβολιαστούν λόγω της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε στο υγειονομικό προσωπικό από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr οι ανεμβολίαστοι ιατροί στο νοσοκομείο των Σερρών ανέρχονται στους 9, μαζί με τους τρεις ιατρούς που επέλεξαν την παραίτηση, ενώ δύο ακόμη είναι ειδικευόμενοι όπου θα αποχωρήσουν σύντομα από το νοσοκομείο.

Περισσότεροι είναι οι ανεμβολίαστοι όμως στο νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό, σημειώνει μιλώντας στη Voria.gr o διευθυντής της ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Σερρών Δημήτριος Μπαλαξής. «Τα περισσότερα άτομα που είναι ανεμβολίαστα στο νοσοκομείο Σερρών είναι στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κάποιοι επικαλούνται λόγους υγείας και κατέθεσαν αιτήματα εξαίρεσης, που θα εξεταστούν από τριμελή επιτροπή στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Μπαλαξής εκφράζει όμως την αισιοδοξία του ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα εμβολιαστούν όλα τα ανεμβολίαστα μέλη του νοσοκομείου. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα εμβολιαστούν και ότι δεν θα έχουμε διατάραξη λόγω αποχωρήσεων στο νοσοκομείο. Είναι απαραίτητοι και κανένας δεν θα πρέπει να χάνει τη δουλειά του. Παρόλα αυτά είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που τεθούν σε αναστολή να το διαχειριστούμε».

16 νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ και απλές κλίνες όλοι ανεμβολίαστοι

Συνολικά στο νοσοκομείο Σερρών λόγω κορωνοϊού νοσηλεύονται μέχρι σήμερα Παρασκευή 16 άτομα, εκ των οποίων 5 είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ακόμη, υπάρχουν τρία ύποπτα κρούσματα που αναμένεται το PCR τεστ ώστε να διαπιστωθεί έαν είναι θετικοί στον ιό.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπαλαξής στη Voria.gr, και τα 16 άτομα που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι, γεγονός που δείχνει και τη σημασία του εμβολιασμού.

«Όσοι έχουν νοσηλευτεί είναι ανεμβολίαστοι, αυτό δείχνει και το κακό που κάνει ο μη εμβολιασμός». Ο ίδιος όμως τόνισε ότι ο αριθμός νοσηλευομένων είναι διαχειρίσιμος, εκτιμώντας όμως «μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών με την επιστροφή των εκδρομέων του καλοκαιριού εντός του Σεπτεμβρίου».