Skip to main content

Σέρρες: Παρουσιάζονται τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας στην αρχαία πόλη της Τερπνής

Η έρευνα είναι συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, με την υποστήριξη του δήμου Βισαλτίας

Τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος αρχαιολογικής έρευνας στην αρχαία πόλη της Τερπνής (θέση Παλαιόκαστρο) του δήμου Βισαλτίας θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 18:00 από τη διεθνή ομάδα ερευνητών και φοιτητών από την Ελλάδα και τη Γαλλία.

Η έρευνα είναι συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, με την υποστήριξη του δήμου Βισαλτίας. Πρόκειται για πενταετές πρόγραμμα (2022-2026), εγκεκριμένο από το υπουργείο Πολιτισμού. Η ανασκαφή για εφέτος διενεργείται κατά τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δημητρία Μαλαμίδου, και η Δρ. Laurianne Sève, Διευθύντρια Σπουδών της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, με την ομάδα τους, θα χαρούν να σας υποδεχθούν, να σας παρουσιάσουν τα πρώτα ευρήματα, να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να συζητήσουν μαζί σας για το έργο τους», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση ο δήμος Βισαλτίας.

Δείτε φωτογραφίες: