Skip to main content

Σέρρες: Προσποιούνταν δικηγόρο ή υπάλληλο ΣΔΟΕ-Απέσπασε 127.000 ευρώ από πολίτες

Συνελήφθη χθες μία ημεδαπή γυναίκα στις Σέρρες, η οποία προσποιούταν τη δικηγόρο ή την υπάλληλο ΣΔΟΕ και αποσπούσε μεγάλα χρηματική ποσά

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στις Σέρρες μία γυναίκα που προσποιούταν τη δικηγόρο ή την υπάλληλο ΣΔΟΕ και είχε αποσπάσει παραπάνω από 127.000 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες.

Αναλυτικότερα, από αστυνομικούς του γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών συνελήφθη χθες μία ημεδαπή γυναίκα για το αδίκημα της απάτης. Η εν λόγω δράστης νωρίτερα την ίδια ημέρα, προσποιούμενη τη δικηγόρο, απέσπασε από μία γυναίκα το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως αμοιβή για τη δήθεν έκδοση ενός πιστοποιητικού.

Από έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι δρώντας με έναν Έλληνα συνεργό της, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, διέπραξε την τελευταία τετραετία συνολικά 56 απάτες και 1 απόπειρα απάτης σε βάρος διαφόρων πολιτών, προσποιούμενη είτε τη δικηγόρο είτε την υπάλληλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Η δράστης, προσποιούμενη κάθε φορά ψεύτικη ιδιότητα, αποκτούσε την εμπιστοσύνη των θυμάτων της και στη συνέχεια με διάφορα προσχήματα τους αποσπούσε τμηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συνολικά, από τις παραπάνω περιπτώσεις αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 127.167 ευρώ, ενώ προσπάθησε να αποσπάσει ακόμη 3.500 ευρώ.

Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.