Skip to main content

Σέρρες: Τέρμα τα γκάζια και αδρεναλίνη στο κόκκινο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster

Την Παρασκευή και το Σάββατο διοργανώνεται στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υψηλών ταχυτήτων για μηχανές και αυτοκίνητα

Ένα εντυπωσιακό θέαμα που θα καθηλώσει τους θεατές και θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στο κόκκινο πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Ο πρώτος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Drag Racing αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 2.000 θεατές, ενώ σε αυτόν θα πάρουν μέρος 110-120 οδηγοί από όλη τη χώρα, καθώς οι συμμετοχές είναι από την Ορεστιάδα μέχρι τον Πύργο Ηλείας και την Κόρινθο.

Οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα καλύψουν την απόσταση των 400 μέτρων με τελική ταχύτητα που θα φτάνει ως τα 320 χλμ/ώρα, σηκώνοντας σύννεφο σκόνης και κόβοντας την ανάσα των θεατών.

Την διοργάνωση, που συμπληρώνει πάνω από 20 χρόνια, έχει αναλάβει η ΛΕΝΟΕ (λέσχη Dragster Ελλάδας) ένα αθλητικό σωματείο αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η Serres Drag Race.

«Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει θέαμα, υψηλές ταχύτητες και δυνατά γκάζια. Οι συμμετέχοντες έχουν αγωνιστικά αυτοκίνητα με μηχανές τούρμπο, που μπορούν να πιάσουν μέχρι 320 χιλιόμετρα την ώρα. Τα αυτοκίνητα έχουν ιπποδύναμη 250 ίππων και όλα είναι...πειραγμένα, έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος σε αγώνες», δήλωσε στη voria, ο πρόεδρος της ΛΕΝΟΕ -που έχει την έδρα της στον Εύοσμο-, Γιώργος Τζήκας.

Οι οδηγοί είναι ασφαλισμένοι καθ΄ όλη τη διάρκεια των αγώνων, ενώ τα οχήματα και οι μηχανές περνούν από αυστηρό τεχνικό έλεγχο πριν την εκκίνηση.

Το πρωτάθλημα Dragster ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2001 και έχει διαγράψει ως τώρα μια πετυχημένη πορεία. Ενδεικτικό της απήχησης που έχει είναι πως αποτελεί το νούμερο 1 αγωνιστικό άθλημα και ο πρωταθλητής Ευρώπης μέχρι το 2019 -τα δύο τελευταία χρόνια λόγω κορωνοϊού δεν έγινε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα- είναι Έλληνας, ο οδηγός μηχανής, Φίλιππος Παπαφιλίππου από την Αθήνα.

Ο Φ. Παπαφιλίππου κατατάχθηκε πρώτος για δεύτερη φορά στη μεγαλύτερη κατηγορία του Drag Racing στα Top Fuel Bikes του FIM European Finals 2019, που έγινε στην πίστα Santa Pod Raceway στην Μεγάλη Βρετανία, τον Σεπτέμβριο του 2019.
Μάλιστα στον τελικό έκανε το δεύτερο ταχύτερο πέρασμα όλων των εποχών παγκοσμίως με χρόνο 5.663 δευτερόλεπτα και ταχύτητα 233,94 μίλια την ώρα.