Skip to main content

Σερβία: Θετικός στον κορωνοϊό ο γιος του προέδρου Βούτσιτς

Επιβεβαιώθηκαν 219 νέα κρούσματα στη βαλκανική χώρα και έτσι ο αριθμός των προσβληθέντων από τον Covid-19 ανέρχεται σε 2666.

Τα θύματα της επιδημίας του κορωνοϊού στη Σερβία έφτασαν, συνολικά, τα 65 αφού το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν άλλοι τέσσερις ασθενείς.

Επιβεβαιώθηκαν 219 νέα κρούσματα και έτσι ο αριθμός των προσβληθέντων από τον Covid-19 ανέρχεται σε 2666.

Μεταξύ των προσβληθέντων από τον κορωνοϊό είναι και Ντανίλο Βούτσιτς, ο πρωτότοκος γιος του προέδρου της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Όπως ανέφερε με ανάρτηση του στο twitter ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο γιος του Ντανίλο νόσησε από τον κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε κλινική του Βελιγραδίου. Ο Ντανίλο Βούτσιτς, 22 ετών, από τότε που εκδηλώθηκε η πανδημία πρόσφερε εθελοντική εργασία στην τροφοδοσία ηλικιωμένων που δεν μπορούν, εξαιτίας της απαγόρευσης που ισχύει, να εξέλθουν από την οικία τους. Ο ίδιος ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε αναφερθεί πολλές φορές στην εθελοντική δράση του γιου του και της κόρης του δηλώνοντας μάλιστα ότι στην αρχή δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες διότι - όπως ανέφερε - υπήρχε έλλειψη.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Σερβίας ανήγγειλε σήμερα το βράδυ νέα περιοριστικά μέτρα για το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η πρωθυπουργός 'Ανα Μπρνάμπιτς από την Παρασκευή στις 17:00 το απόγευμα και μέχρι την Δευτέρα στις 05:00 το πρωί θα επιβληθεί γενική απαγόρευση κυκλοφορίας.