Skip to main content

ΣΕΒΕ: Προσδοκίες αλλά και υψηλές απαιτήσεις από τη νέα κυβέρνηση

Ο ΣΕΒΕ συγχαίρει τη νευσυσταθείσα κυβέρνηση και ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά προβλήματα του ελληνικού επιχειρείν.

Την αισιοδοξία ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου «μπορεί να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας» και ότι η νέα κυβέρνηση «θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά προβλήματα του ελληνικού επιχειρείν, οδηγώντας τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική ευημερία» εκφράζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ.

«Η οικονομική κρίση που βίωσε η Ελλάδα ανέδειξε σημαντικά δομικά προβλήματα στο επιχειρηματικό σκηνικό και απέδειξε ότι η εξωστρέφεια είναι η μοναδική διέξοδος προς μία νέα αναπτυξιακή πορεία» τονίζει ο Σύνδεσμος σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σημειώνει ακόμη πως «ο νέος πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη συμμετοχή του ως ομιλητής σε συνέδρια και εκδηλώσεις του ΣΕΒΕ, έχει επισημάνει την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας μέσω ενός ευνοϊκότερου επιχειρηματικού πλαισίου, γεγονός το οποίο δημιουργεί προσδοκίες, αλλά και ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις από τους Έλληνες εξαγωγείς».

Ο ΣΕΒΕ χαιρετίζει την απόφαση της νέας κυβέρνησης για την ενσωμάτωση των υπηρεσιών και φορέων εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών. Όπως επισημαίνει, η ενοποίηση των αρμοδιοτήτων της εξωστρέφειας σε ένα υπουργείο για καλύτερο συντονισμό, αποτελεσματικότητα και αξιοποίηση των περιορισμένων διαθέσιμων πόρων αποτέλεσε διαχρονικά πρόταση του ΣΕΒΕ προς την εκάστοτε κυβέρνηση.