Skip to main content

ΣΕΒΙΠΕΘ: Πλήγμα για τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕΘ τα διόδια Ωραιοκάστρου

Ο ΣΕΒΙΠΕΘ προτείνει απαλλαγή από την καταβολή του αντιτίμου των διοδίων Ωραιοκάστρου σε όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής και στους εργαζομένους τους

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι εγκατεστημένοι στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου εξαιτίας του πλήγματος που εκτιμούν πως θα καταφέρει στις επιχειρήσεις της περιοχής η λειτουργία των διοδίων Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη.

«Οι επιχειρηματίες της περιοχής έχοντας, καθημερινά να αντιμετωπίσουν σωρεία θεμάτων και παράλληλα να ανταπεξέλθουν σε ένα μεγάλο όγκο εξόδων, πλέον, έρχονται αντιμέτωποι και με το κόστος των διοδίων. Η πλειονότητα των επιχειρήσεων πραγματοποιούν πολλά δρομολόγια σε καθημερινή βάση για τις ανάγκες λειτουργίας τους, οπότε αυτό θα δυσχεράνει περαιτέρω την κατάσταση», αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΣΕΒΙΠΕΘ), Αναστάσιος Πολυζωίδης, υπογραμμίζοντας πως «το κόστος των διοδίων αποτελεί δυσβάσταχτο έξοδο και για τους εργαζόμενους της περιοχής οι οποίοι θα δουν ουσιαστικά σημαντική μείωση στο μισθό τους, καθώς αυξάνονται κατά πολύ τα έξοδα μετακίνησης τους. Αυτό είναι ικανό να απομακρύνει μια συγκεκριμένη μερίδα εργαζόμενων από την περιοχή και έτσι να προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση στις επιχειρήσεις».

Ο κ. Πολυζωίδης τονίζει πως «η βιομηχανική περιοχή της Σίνδου ερημώθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Στόχος αποτελεί η προσέλκυση νέων επενδύσεων στην περιοχή. Αποτρεπτικός παράγοντας στέκεται η λειτουργία των διοδίων της περιοχής, καθώς ο επενδυτής σκεπτόμενος τα έξοδα μετακίνησης και τη δυσκολία που θα επιφέρει αυτό στην εύρεση προσωπικού, όπως και το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης, δεν αποκλείεται να στραφεί αυτόματα σε κάποια άλλη περιοχή».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΒΙΠΕΘ  αποτελεί τη μεγαλύτερη ΒΙΠΕ των Βαλκανίων. «Οφείλουμε να την προστατέψουμε. Στόχος μας είναι η άνθιση και η ανάπτυξη της περιοχής μέσω νέων επενδύσεων» αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΕΒΙΠΕΘ προτείνει απαλλαγή από την καταβολή του αντιτίμου των διοδίων σε όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και στους εργαζομένους τους. Είναι ο μόνος τρόπος να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία των επιχειρήσεων και να προσελκύσει η ΒΙΠΕΘ νέες επενδύσεις».