Skip to main content

Σφοδρή κριτική Πολάκη σε Σωτήρη Τσιόδρα: «Λέει αρλούμπες»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «οι πραγματικοί επιστήμονες δεν υπακούουν σε εντολές πολιτικής διαχείρισης, λένε την άποψή τους».

Έντονη προσωπική κριτική κατά του Σωτήρη Τσιόδρα άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του «νόμου Κατσέλη».

Ρωτώ τον «φίλτατο Σωτήρη, όπως τον αποκάλεσε ο πρωθυπουργός», ισχύει ή όχι ότι η επιστημονική επιτροπή άλλαξε με πολιτική εντολή την απόφασή της στα θέματα του ανοίγματος των σχολείων, του τουρισμού και των γηπέδων, για τα οποία είχε πάρει αρνητική θέση ή έβαζε όρους, ρώτησε ο κ. Πολάκης.

Κατέθεσε τη θέση ότι «οι πραγματικοί επιστήμονες δεν υπακούουν σε εντολές πολιτικής διαχείρισης, λένε την άποψή τους, δεν την αλλάζουν με βάση τις πολιτικές οδηγίες». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι παίρνει «όλο το βάρος της καταγγελίας».

Επίσης, περιέγραψε ως «αρλούμπα» ότι «τα μικρά παιδιά δεν μεταδίδουν».

«Τι είναι αυτό που ακούσαμε σήμερα; Ότι τα μικρά παιδιά δεν κολλάνε. Τι επιστημονικές αρλούμπες είναι αυτές, κ. Σωτήρη μου; Δεν μπορώ να βλέπω την ιατρική επιστήμη να μπαίνει στην υπηρεσία της πολιτικής προπαγάνδας. Δεν θα δουλευόμαστε εδώ μέσα με επιστημονικές αρλούμπες», είπε ο κ. Πολάκης.