Skip to main content

Μητσοτάκης: Καλά νέα όταν θα κερδίζεται δημοσιονομικός χώρος

Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους υπουργούς καθώς μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ψηφιστεί τουλάχιστον 30 νομοσχέδια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ μέχρι τώρα έχουν συζητηθεί θέματα που έχουν να κάνουν με την Οικονομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους υπουργούς για το γεγονός, όπως είπε, ότι τηρούνται μέχρι τώρα τα χρονοδιαγράμματα, καθώς μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ψηφιστεί τουλάχιστον 30 νομοσχέδια.

Για τη διαχείριση των, καλύτερων από τους στόχους, αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα όταν κερδίζεται δημοσιονομικός χώρος. Μάλιστα κάλεσε τους υπουργούς να υπενθυμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης πως μέσα στην τετραετία θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Μιλώντας για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Μητσοτάκης είπε «η κυβέρνηση έδειξε ότι είναι διατεθειμένη να σπάσει αυγά» επισημαίνοντας πως η κοινωνία στηρίζει αυτές τις αλλαγές.

Τέλος, καθώς στο υπουργικό συζητήθηκε και το θέμα της αναβάθμισης και των F-16 και των Μιράζ, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως ο πρωταρχικός στόχος είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου υλικού και μετά η προμήθεια νέου. Επισήμανε μάλιστα πως η αναβάθμιση αυτή θα συμβάλει στο να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.