Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΕ ΣΕΒΕ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες «αποτρέπουν την καταχρηστική εμπορική αξιοποίηση του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του».

Συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων, κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο, απέστειλε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, για την επιτυχημένη κατοχύρωση του σήματος «M MACEDONIA THE GREAT» στο Γραφείο Διανοητικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), όπως αποκάλυψς η Voria.gr.

Διαβάστε σχετικά Κατοχυρώθηκε στην ΕΕ το σήμα του ΣΕΒΕ για τα μακεδονικά προϊόντα

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επικροτεί τον κ. Κωνσταντόπουλο, καθώς η επικύρωση του αιτήματος του ΣΕΒΕ διασφαλίζει την ελληνική ταυτότητα 38 κλάσεων προϊόντων και υπηρεσιών, αποτρέποντας την καταχρηστική εμπορική αξιοποίηση του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του από τις επιχειρήσεις του γειτονικού κράτους μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.  

Στην επιστολή ο κ. Καράογλου επισημαίνει ότι πρωτοβουλίες αυτού του επιπέδου «θωρακίζουν το ελληνικό επιχειρείν, αποδεικνύοντας στην πράξη πως η Ελλάδα διαθέτει τη δυναμική να πορευτεί σε δρόμους ευημερίας, ανάπτυξης και προόδου, διαθέτοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα».
Σημειώνει, δε, ότι μετά την κατοχύρωση του σήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθε η ώρα να γίνει «σφραγίδα» στις συσκευασίες όλων των επιχειρήσεων που εδρεύουν στη Μακεδονία.   

VA+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ