Skip to main content

Πορεία αλληλεγγύης για τους «εγκλωβισμένους» εντός ΑΠΘ μετά τα επεισόδια-Φραγμός ΜΑΤ (vid)

Περίπου 100 άτομα κάνουν μετά από κάλεσμα αναρχικών ως συμπαράσταση στους «εγκλωβισμένους», όπως τους χαρακτηρίζουν, που απέμειναν στο ΑΠΘ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τον τερματισμό των επεισοδίων μέσα και έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου κατέληξε η μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα μετά από κάλεσμα αναρχικών ως συμπαράσταση στους «εγκλωβισμένους», όπως τους χαρακτηρίζουν, που απέμειναν εντός του ΑΠΘ, περικυκλωμένοι από αστυνομικές δυνάμεις πέριξ του πανεπιστήμιου. Τα άτομα ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση το ΑΠΘ, ώστε να επιχειρήσουν να «απεγκλωβίσουν» τους προαναφερθέντες. Ωστόσο, στο Συντριβάνι, στο ύψος του κτηρίου της ΕΥΑΘ, υπάρχει φραγμός από άνδρες των ΜΑΤ.

Τα άτομα φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών.

Η Εγνατία είναι κλειστή στο σημείο.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 40 προσαγωγές ατόμων μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν με ρίψη μολότοφ, βεγγαλικών, πετρών και άλλων αντικειμένων.