Skip to main content

Στη ΔΕΘ κατέληξε η πορεία των αγροτών στη Θεσσαλονίκη (φωτο+video)

Στους χώρους όπου πραγματοποιείται η Agrotica ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο - Κλειστή και στα δύο ρεύματα για περισσότερη από μία ώρα η Εγνατία

Μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η 27η έκθεση Agrotica, κατέληξε λίγο πριν τις 14:00 το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν περισσότεροι από 1.000 αγρότες από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του αγροτοσυνδικαλιστή Β. Μπούτα, πάνω στο περίπτερο 2 της Έκθεσης. Νωρίτερα οι αγρότες είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου. Η οδός Εγνατία παρέμεινε κλειστή και στα δύο ρεύματα για περισσότερη από μία ώρα.

Κάποιοι από τους αγρότες είχαν φέρει στο κέντρο της πόλης τρακτέρ, αλλά και αγροτικά αυτοκίνητα, για να πλαισιώσουν την κινητοποίησή τους, ενώ αρκετοί αγρότες έφτασαν με λεωφορεία στην πόλη από αγροτικές περιοχές.

«Τα μπλόκα είναι στον τόπο τους κι εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα με το σημερινό συλλαλητήριο για να δείξουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκη πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να διεκδικήσουμε ικανοποίηση των αιτημάτων μας, για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στο χωράφι και στο χωριό. Θεωρούμε ότι η αδιαλλαξία της κυβέρνησης στο να πραγματοποιήσει αιτήματα θα καμφθεί και γι'αυτό θα συναντηθούμε τη Δευτέρα με τον κ. Αποστόλου. Εδώ σήμερα είμαστε αγρότες από την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας.

Απαντώντας στους αγρότες που διαμαρτυρήθηκαν με τα τρακτέρ τους την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπούτας ανέφερε: «Εμείς δεν αποκλείουμε κανένα αγρότη, σε όλους τους αγρότες απευθύνουμε χέρι φιλίας και κοινού αγώνα, αλλά ταυτόχρονα φτιάχνουμε και μέτωπο ενάντια σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται. Όσοι λοιπόν, θέλουν την ενότητα και ταυτόχρονα θέλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των μεγαλοκαπιταλιστών, δεν μπορούν να είναι μαζί μας. Αν το μέτωπο είναι ενάντια σε αυτούς που ανέφερα πριν, βιομήχανους, εμπόρους, τράπεζες, κυβέρνηση, Ε.Ε., είμαστε μαζί και τους απλώνουμε το χέρι να πάμε αντάμα, αν δεν είναι ενάντια σε αυτούς δεν μπορούμε να είμαστε μαζί».

Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδος είχε δηλώσει την Πέμπτη: «Εμείς δεν φοβόμαστε να δείξουμε τις φορολογικές μας δηλώσεις και προκαλούμε και τον κ. Μπούτα να κάνει το ίδιο, για να δούμε ποιος είναι πραγματικά αγρότης».

Πρώτη ενημέρωση: 11:38