Skip to main content

Πορεία για την Ημέρα της Γυναίκας στη Θεσσαλονίκη (vid)

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργία ζητώντας «έναν κόσμο ισότητας, χειραφέτησης και ελευθερίας».

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας εργατικά σωματεία, φοιτητές, κινήσεις και σύλλογοι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργία προκειμένου να θίξουν τα ζητήματα της απελευθέρωσης, της ίσης αμοιβής και της σταθερής εργασίας διεκδικώντας «μια κοινωνία απαλλαγμένη από τον σεξισμό και την εκμετάλλευση».



Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κρατώντας πανό φώναξαν συνθήματα για «έναν κόσμο ισότητας, χειραφέτησης και ελευθερίας».



Σημειώνεται ότι και το σωματείο εργαζομένων του Ιπποκρατείου συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις «πλάι στα αιτήματα των εργαζομένων, διεκδικούμε την ίση μεταχείριση των γυναικών και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».



Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και για τις 17.00 από τη Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη και στις 18.30 από την ΟΓΕ και το ΠΑΜΕ.