Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Γονείς 39χρονης: «Σώθηκε γιατί μπροστά της υπήρχε οικογένεια που διαμελίστηκε»

Σε ερώτηση της Voria.gr αν η Άννα ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη είπε ότι ήταν η τρίτη φορά τονίζοντας ότι «τη λατρεύει την Πόλη»

Με εμφανή συγκίνηση και αγωνία έφτασαν λίγο πριν τις 19:00 στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης οι γονείς της Άννας, της 39χρονης που τραυματίστηκε στη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, Φώτης και Αγγελική Δεπώλα, κρατώντας μια ανθοδέσμη με λουλούδια για να την υποδεχτούν. Η 39χρονη, η μεταφορά της οποίας γίνεται οδικώς με ασθενοφόρο από την Κωνσταντινούπολη, αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη σε λίγη ώρα.

«Υπέστην σοκ άκουσα το παιδί μου να μου να κλαίει και να μου λέει "μπαμπά ήμουν στην έκρηξη"». Με αυτά τα λόγια ο Φώτης Δεπώλας περιέγραψε τα πρώτα λόγια της κόρης του όταν του τηλεφώνησε από το νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. «Ήταν θαύμα που γλύτωσε, ήταν σε σοκ, γιατί ήταν και μόνη της εκεί, σώθηκε γιατί μπροστά της ήταν μία οικογένεια που διαμελίστηκε με το παιδάκι τους. Όλη την έκρηξη δηλαδή την "έφαγε" το ζευγάρι μπροστά της», είπε και πρόσθεσε: «Ξαφνικά ένιωσε την έκρηξη, έπεσαν όλοι κάτω, το ωστικό κύμα τούς πέταξε μακριά, ένας πανικός».

Ανακουφισμένος πλέον και αυτός και η σύζυγός του που το παιδί τους σώθηκε από θαύμα εξέφρασαν τις ανησυχίες τους όσο παρέμενε σε τουρκικό έδαφος τονίζοντας και οι δύο ότι ήθελαν να γυρίσει στην Ελλάδα για να νοσηλευτεί. «Στην Τουρκία όποιος πάει, ειδικά ξένος υπήκοος, μπορεί να μπλέξει άνετα» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της προσθέτοντας ότι πληροφορήθηκε το συμβάν από ένα τηλέφωνο που δέχτηκε με απόρρητο νούμερο καθώς ήταν κάποιος υπάλληλος από το ελληνικό προξενείο που του έδωσε το παιδί του να μιλήσει.

«Το παιδί μου βιάζεται να έρθει στην Ελλάδα» είπε όσο περίμενε την κόρη του, αναφέροντας ότι επικοινώνησε μαζί του 3-4 φορές ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης λέγοντάς του «μη στεναχωριέσαι για τίποτα».

«Θα την αγκαλιάσω και θα της πω ότι τη λατρεύω» είπε βουρκωμένη η μητέρα της 39χρονης, Αγγελική Δεπώλα, μακαρίζοντσς την «Παναγία που έσωσε το παιδί μου».

Σε ερώτηση της Voria.gr αν η Άννα ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη είπε ότι ήταν η τρίτη φορά τονίζοντας ότι «τη λατρεύει την Κωνσταντινούπολη».