Skip to main content

Συγκλονιστικές εικόνες από ελικόπτερα του Στρατού-Η πύρινη λαίλαπα σαρώνει το δάσος Δαδιάς

Το δυτικό μέτωπο της φωτιάς που πέρασε μέσα στο εθνικό Πάρκο της Δαδιάς κατέγραψαν τα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων-Έχει μήκος πολλών χιλιομέτρων

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες και τα βίντεο που έρχονται από τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο που κατακαίει ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά πάρκα της Μεσογείου.

Το δυτικό μέτωπο της φωτιάς που πέρασε μέσα στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς όπως φαίνεται από τα πλάνα που κατέγραψαν τα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων έχει μήκος πολλών χιλιομέτρων και κατακαίει το παρθένο δάσος.

«Γίνονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να σωθεί ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά πάρκα της Μεσογείου», ανέφερε νωρίτερα ο εκρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιός, προσθέτοντας πως το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται δυτικά προς παρθένες δασικές εκτάσεις. Οι συνθήκες είναι δυσμενείς λόγω του μεγάλου όγκου καύσιμης ύλης (μαύρη και τραχεία πεύκη και άλλα φυλλοβόλα είδη), των απότομων εναλλαγών του ανέμου, της μεγάλης δυσκολίας προσέγγισης (έντονη τοπογραφία, φτωχό οδικό δίκτυο) και της παρατεταμένης ξηρασίας.

 

Φωτογραφίες από protothema.gr