Skip to main content

Χαλκιδική: Πώς περιγράφει ο Ιβάν τη νύχτα-εφιάλτη μέσα στο νερό - Εξιτήριο για τον Βασίλ

Έπρεπε να αδειάσω το μυαλό μου, γιατί αν σκεφτόμουν την οικογένειά μου θα χειροτέρευε η κατάσταση, σημείωσε ο 30χρονος Ιβάν που διασώθηκε.

Την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλλε επί 18 ώρες μέσα στη θάλασσα στα ανοιχτά της Χαλκιδικής προκειμένου να μείνει ζωντανός περιέγραψε ο 30χρονος Ιβάν μέσα από το νοσοκομείο, μετά τη διάσωσή του.

Ο 30χρονος μίλησε στην ΕΡΤ για τη μάχη με τα κύματα και το κρύο από τη στιγμή που εξαφανίστηκε και τη μισοξεφούσκωτη μπάλα που τον βοήθησε να κρατηθεί στη ζωή. Εκφράζει επίσης την αγωνία του για την τύχη του αγνοούμενου 28χρονου φίλου του.

Διαβάστε ακόμη: Χαλκιδική: Η μπάλα που έσωσε τον Ιβάν είχε χαθεί πριν 10 μέρες από δύο παιδάκια στη Λήμνο!

Ο 30χρονος κρατιόταν από τη δερμάτινη μπάλα κάθε φορά που κουραζόταν στην προσπάθειά του να σωθεί, όταν οι άνεμοι και τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα τον παρέσυραν βάζοντας τη ζωή του σε κίνδυνο.

Η διάσωση του 30χρονου στη Χαλκιδική, γέμισε χαρά τόσο την οικογένειά του, που έσπευσε στην περιοχή για να πάρει μέρος στις έρευνες, όσο και τους άντρες του Λιμενικού και τους εθελοντές διασώστες που τον έβγαλαν από τη θάλασσα ζωντανό.

Δεινός κολυμβητής, νεαρός, με καλή φυσική κατάσταση και ιδιαίτερα ψύχραιμος, παρά τις πολύ αντίξοες συνθήκες, ο Ιβάν κατάφερε να ανατρέψει τα σε βάρος του προγνωστικά. Απαντώντας στην ερώτηση «Τι σκεφτόσουν όταν ήσουν στη θάλασσα; Την οικογένειά σου, τους φίλους σου, τη ζωή σου;», είπε συγκεκριμένα: «Όχι, όχι, έπρεπε να αδειάσω το μυαλό μου, γιατί αν τους σκεφτόμουν, οι καρδιακοί μου παλμοί θα αυξάνονταν και αυτό θα χειροτέρευε την κατάσταση. Έπρεπε να παραμείνω ήρεμος».

O Ιβάν, όπως και ο Βασίλ που διασώθηκε πρώτος από το λιμενικό το Σάββατο το απόγευμα, αγωνιούν και προσεύχονται για τον αγνοούμενο φίλο τους, τον 28χρονο Μάρτιν.

Παράλληλα, ο πρώτος διασωθέντας, ο 25χρονος Βασίλ, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και αμέσως θέλησε να επικοινωνήσει με τους Λιμενικούς που τον βοήθησαν. Ο νεαρός επέστρεψε στην πατρίδα του συνοδεία της οικογένειάς του, ενώ επικοινώνησε με τον 30χρονο Ιβάν, που εντοπίστηκε μια ημέρα αργότερα.

Ο Βασίλ δήλωσε για την περιπέτειά τους και τον αγνοούμενο φίλο τους: «Κολυμπούσαμε μαζί όταν το κύμα μας πήρε στη θάλασσα, τον έβλεπα για μια ώρα, μετά τον έχασα, δεν γνωρίζω τί του συνέβη, προσεύχομαι να είναι καλά, αλλά θα δούμε, είναι μεγάλο το διάστημα που δεν τον βλέπαμε, επομένως ελπίζουμε να είναι καλά, η ελπίδα ποτέ δε πεθαίνει.