Skip to main content

Συγκλονίζουν οι NYT για τον κορωνοϊό: Δεν ήταν απλώς ονόματα...

Οι υπεύθυνοι σύνταξης της αμερικανικής εφημερίδας αποτίουν φόρο τιμής στα χιλιάδες «ανώνυμα» θύματα του ιού, γεμίζοντας την πρώτη σελίδα με ονόματα.

Ακρως συμβολικό είναι το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης έκδοσης των New York Τimes, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι υπεύθυνοι σύνταξης της αμερικανικής εφημερίδας αποτίνουν φόρο τιμής στα χιλιάδες «ανώνυμα» θύματα του ιού, γεμίζοντας την πρώτη σελίδα της έκδοσης με τα ονόματα 1.000 εξ αυτών και με το μήνυμα «Δεν ήταν απλώς ονόματα σε μία λίστα, ήταν εμείς».

«Κοντά στους 100.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ. Μία ανυπολόγιστη απώλεια». Και ένας ακόμα πιο συγκλονιστικός υπότιτλος: «Δεν ήταν απλά ονόματα σε μία λίστα. Ήταν εμείς».

Η συντακτική ομάδα της αμερικανικής εφημερίδας, υπενθυμίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι απλά νούμερα. Είναι οι συνάνθρωποί μας.

Μεταξύ των θυμάτων που αναφέρονται από τους New York Times, για καθένα από τα οποία η εφημερίδα αναφέρει πού υπέκυψε από τη νόσο Covid-19, περιλαμβάνονται ο «Τζόε Ντίφι, 62 ετών, Νάσβιλ, σταρ της μουσικής κάντρι που διακρίθηκε με ένα Γκράμι» και η «Λάιλα Α. Φένγουικ, 87 ετών, Νέα Υόρκη, πρώτη μαύρη γυναίκα πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ».

Επίσης οι «Μάιλς Κόκερ, 69 ετών, Νέα Υόρκη, ανέκτησε την ελευθερία του αφού είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη», «Ρουθ Σκέιπινοκ, 85 ετών, Ρόουζβιλ, Καλιφόρνια, τα πουλιά του κήπου έρχονταν να φάνε μέσα από το χέρι της», «Τζόρνταν Ντράιβερ Χέινς, 27 ετών, Σίνταρ Ράπιντς, Αϊόβα, ένας γενναιόδωρος νέος άνδρας με γοητευτικό χαμόγελο».

«Ήθελα κάτι που οι άνθρωποι να μπορούν να ξαναδιαβάσουν σε 100 χρόνια και να καταλάβουν πόσο βαρύ είναι αυτό που περνάμε», εξήγησε ο Μαρκ Λέισι, διευθυντής εσωτερικών θεμάτων της εφημερίδας.