Skip to main content

Συγκροτήθηκε η πρώτη οργάνωση της «Ώρας Αποφάσεων» στη Θεσσαλονίκη

Μέσα στον Μάιο θα γίνουν και άλλες ανάλογες συναντήσεις για τη συγκρότηση νομαρχιακών οργανώσεων του νέου πολιτικού φορέα.

του Δημήτρη Παπανίκου

Στη Θεσσαλονίκη συγκροτήθηκε η πρώτη πανελλαδικά οργάνωση του νέου πολιτικού φορέα «Ώρα Αποφάσεων». Η σχετική διαδικασία έγινε χθες, παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιώργου Φλωρίδη. Η οργάνωση αριθμεί ήδη τα πρώτα 70 μέλη της και έως το τέλος Μαΐου πρόκειται να γίνει η συγκρότηση της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής στην οποία θα συμμετάσχουν 15 στελέχη. Θα ακολουθήσει η συγκρότηση προγραμματικών και οργανωτικών ομάδων. Μεταξύ των 70 μελών είναι αρκετά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Δημήτρης Κατσαντώνης, ο οποίος ήταν εκ των εισηγητών της χθεσινής κλειστής συνάντησης, μαζί με την κ. Διαμαντοπούλου και τον κ. Φλωρίδη. Συμμετέχει επίσης ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης, ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Κώστας Χαραλαμπίδης κ.ά. (Λιάγκα, Μάναλης, Τσικρίκη, Πατραμάνης).

Η πρώην υπουργός, στη δική της εισήγηση ανέφερε ότι η σημερινή διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ συντήρησης και προόδου και ποιος ανήκει που δεν κρίνεται πλέον από τα λόγια και τις διακηρύξεις, αλλά από τις λύσεις που προτείνει για τη λύση των προβλημάτων. Την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα έκανε ο κ. Φλωρίδης. Ο πρώην υπουργούς μίλησε για την αναγκαιότητα ενοποίησης του προοδευτικού χώρου προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι μεγάλο, όπως είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr μέσα στον Μάιο θα γίνουν και άλλες ανάλογες συναντήσεις για τη συγκρότηση νομαρχιακών οργανώσεων της «Ώρα Αποφάσεων». Τέτοιες προγραμματίζονται και σε νομούς πέριξ της Θεσσαλονίκης όπως η Ημαθία, η Πέλλα, η Χαλκιδική, οι Σέρρες κ.λπ. Θα ακολουθήσει προσπάθεια συγκρότησης δημοτικών οργανώσεων, όπου υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Μέσα στον Ιούνιο προγραμματίζονται εκδηλώσεις για τη Νεολαία, με μία εξ αυτών να γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Η «Ώρα Αποφάσεων» θα μπει στην τελική ευθεία για το ιδρυτικό συνέδριο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Ως πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται το τέλος Σεπτεμβρίου.