Skip to main content

Σύγκρουση λεωφορείων ΟΑΣΘ λόγω προβλήματος στα φρένα- Μία γυναίκα στο νοσοκομείο

Το μέλος του του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ και της ΔΑΣ υποστηρίζει ότι το ατύχημα έγινε επειδή το ένα λεωφορείο παρουσίασε μηχανολογικά προβλήματα

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι όταν δύο λεωφορεία του ΟΑΣΘ συγκρούστηκαν λίγο πριν τον τερματικό σταθμό στον Εύοσμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας οδηγός και μία επιβάτης.

Όπως αναφέρει στην Voria.gr ο Νικήτας Τσαρίδης, μέλος του δ.σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ και της παράταξης ΔΑΣ ΟΑΣΘ, το ατύχημα προκλήθηκε διότι το εμπλεκόμενο οχήμα ήταν λεωφορείο Scania, ηλικίας άνω των 23 ετών, από αυτά δηλαδή που-σύμφωνα με τον ίδιο- παρουσιάζουν μηχανολογικά προβλήματα.



Χθες παρουσιάστηκε ένα ακόμα τέτοιο πρόβλημα με αποτέλεσμα να υπάρξει η σύγκρουση των δύο λεωφορείων.

Πώς έγινε το ατύχημα

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ ΟΑΣΘ, που κατήγγειλε το περιστατικό, οδηγός προσπάθησε τόσο με το φρένο όσο και με το χειρόφρενο να σταματήσει το όχημα, ωστόσο αυτό δεν ανταποκρινόταν με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το μπροστινό λεωφορείο.

Το ένα λεωφορείο χτύπησε στο πίσω μέρος άλλο λεωφορείο του ΟΑΣΘ, που εκείνη την ώρα ήταν σταματημένο στη στάση επί της οδού Σμύρνης.

Ο οδηγός του λεωφορείου τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ μια επιβάτιδα χτύπησε σοβαρότερα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να σπεύσει στο σημείο ασθενοφορο του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο. Η κατάσταση της ωστόσο δεν ενέπνεε ανησυχία.





Πολλά τα περιστατικά

Σύμφωνα με τον κ. Τσαρίδη, τα περιστατικά ατυχημάτων που αφορούν τα συγκεκριμένα λεωφορεία ηλικίας άνω των 23 ετών είναι αρκετά και δεν είναι μεμωνομένα.

«Αξιοσημείωτο είναι πως αυτά τα λεωφορεία βρίσκονται μόνο στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης και όχι στου Φοίνικα εξυπηρετώντας μόνο δρομολόγια της δυτικής Θεσσαλονίκης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
«Ο ΟΑΣΘ έχει νοικιάσει εκατοντάδες –ακατάλληλα για τις συνθήκες της χώρας- λεωφορεία με leasing που κοστίζουν 5-6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και παρόλα αυτά συνεχίζει να κυκλοφορεί σαπάκια 23 ετών στους δρόμους», σημειώνει η ΔΑΣ ΟΑΣΘ.