Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΚΟΥΡΑΚΗ

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Θεσσαλονικιού πολιτικού και πανεπιστημιακού εξέφρασαν οι τοπικές οργανώσεις του ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης

Οι τοπικές οργανώσεις του ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Θεσσαλονικιού πολιτικού και πανεπιστημιακού Τάσου Κουράκη που έφυγε σήμερα από ζωή.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «ο Τάσος Κουράκης υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και για δεκαετίες ασχολήθηκε με την έρευνα και την εκπαίδευση με πλούσιο επιστημονικό έργο στις επιδράσεις του περιβάλλοντος στο γενετικό υλικό του ανθρώπου. Οι εργασίες του που αφορούν στην επίδραση των φυτοφαρμάκων στο γενετικό υλικό των αγροτών είναι από τις πρώτες που έγιναν στην Ελλάδα.

»Με πολυετή συνδικαλιστική, αυτοδιοικητική και πολιτική δράση, είχε διατελέσει γραμματέας των πανεπιστημιακών του ΑΠΘ με το ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με τη Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Άνθρωπος με έντονη δράση στους αγώνες για την Παλαιστίνη, για τα δικαιώματα των φυλακισμένων και απέναντι στην ακροδεξιά.

»Η πολιτική κηδεία του θα λάβει χώρα αύριο, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 17:30, στην αίθουσα Billy's Palace απέναντι από το κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ