Skip to main content

Συλλυπητήρια ΔΗΣΥΕ για τον χαμό της Φώφης Γεννηματά - «Τεράστια απώλεια για όλους»

«Είναι μια συντριπτική απώλεια ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά για την οικογένεια των τραπεζοϋπαλλήλων», τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΔΥΣΥΕ.

Τα συλλυπητήριά της για τον χαμό της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε η Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενότητα Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, σημειώνοντας πως είναι μια συντριπτική απώλεια ο θάνατός της.

«Είναι μια συντριπτική απώλεια ο θάνατός της. Για τη χώρα και για τη δημοκρατική παράταξη, την οποία υπηρέτησε με τόση δύναμη, πάθος και αυταπάρνηση και στην οποία τόσο ανεκτίμητα συνεισέφερε και πρόσφερε, σε εποχές δύσκολες», ανέφερε η ΔΗΣΥΕ.

«Είναι μια συντριπτική απώλεια ο θάνατός της για την οικογένεια των τραπεζοϋπαλλήλων, για εμάς που είχαμε το προνόμιο να την ζήσουμε από κοντά και να γνωρίσουμε το ήθος, την αξιοπρέπεια, το θάρρος, την εργατικότητα, την αγωνιστικότητα με την οποία μάχονταν για τις ιδέες της και για την ουσία της Πολιτικής στην οποία τόσο βαθιά πίστευε: τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων», σημείωσε παράλληλα.

«Πρωτίστως, είναι μια συντριπτική απώλεια για την οικογένειά της, τα τρία παιδιά της, τον σύζυγό της, την αδερφή της. Στεκόμαστε δίπλα τους αυτή τη στιγμή πένθους, με αγάπη και σεβασμό. Αποχαιρετούμε συντετριμμένοι μια μεγάλη αγωνίστρια της ζωής, της Δημοκρατίας και της Πολιτικής, που έφυγε τόσο πρόωρα, τόσο άδικα», συμπλήρωσε.

«Το προσωπικό της παράδειγμά προσφέρει ήδη έναν ισχυρό συμβολισμό στην πολιτική ζωή του τόπου και αποτελεί παρακαταθήκη και μέτρο σύγκρισης για όλους. Η διαδρομή της θα μας εμπνέει, θα φωτίζει τον δρόμο μας, στο παρόν και στο μέλλον», ανέφερε, επίσης η ΔΗΣΥΕ.

«Φώφη, η μνήμη σου θα είναι για πάντα στην καρδιά μας, στη σκέψη μας και στους αγώνες μας, οδηγός της δράσης μας», σημείωσε η ΔΗΣΥΕ.